A- A+
Όλες οι προθεσμιακές καταθέσεις που προσφέρουν μηνιαίο εισόδημα - Επιτόκια ως 2,4%

Μηνιαίο εισόδημα μπορούν να εξασφαλίσουν με τα χρήματα που τηρούν στην τράπεζες οι αποταμιευτές, μέσω των προθεσμιακών καταθέσεων.

Πρόκειται για προϊόντα που καταβάλλουν τους τόκους στον πελάτη κάθε μήνα, διασφαλίζοντάς του μία σταθερή πηγή εισοδήματος.

Τα προγράμματα με αυτό το χαρακτηριστικό είναι διάρκειας έως και 12 μηνών, καθώς για μεγαλύτερες διάρκειες η καταβολή των τόκων γίνεται στην καλύτερη περίπτωση ανά τρίμηνο.

Το είδος των επιτοκίων

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξετε προτού δεσμεύσετε τις αποταμιεύσεις σας σε ένα προϊόν, σχετίζεται με το είδος του επιτοκίου.

Αυτό μπορεί να είναι:

- Σταθερό για όλη τη διάρκεια της κατάθεσης

Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα θα λαμβάνεται σχεδόν το ίδιο ποσό, ανάλογα με τις ημέρες, πχ. 30 ή 31

- Αυξανόμενο ανά περίοδο εκτοκισμού

Στα προγράμματα της κατηγορίας το επιτόκιο ξεκινά από χαμηλά επίπεδα και αυξάνεται όσο περνούν οι μήνες.

Πρόκειται για ένα κίνητρο που δίνουν οι τράπεζες για να κρατήσετε το προϊόν μέχρι τη λήξη του.

ADVERTISEMENT

Η πρόωρη ανάληψη

Μία ακόμη παράμετρος που πρέπει να ελέγξετε πριν αποφασίσετε για το προϊόν που θα επιλέξετε, σχετίζεται με τη δυνατότητα ανέξοδης ανάληψης των χρημάτων σας πριν την προκαθορισμένη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης.

Σε ορισμένα προϊόντα δίνεται η δυνατότητα κάθε μήνα να διακόψετε την κατάθεσή σας χωρίς καμία ποινή και αφού έχετε εισπράξει τους τόκους της τελευταίας περιόδου εκτοκισμού.

Τα περισσότερα προγράμματα με αυτό το χαρακτηριστικό συνήθως προσφέρουν αυξανόμενα επιτόκια ανά τρίμηνο. Αν λοιπόν τα διακόψετε πριν τη λήξη τους η ετησιοποιημένη απόδοσή σας θα είναι χαμηλότερη.

Από την άλλη υπάρχουν προγράμματα στα οποία η πρόωρη ανάληψη των χρημάτων συνεπάγεται την πλήρη απώλεια των τόκων για το διάστημα που δεσμεύσατε τα χρήματά σας.

ADVERTISEMENT

Η σύγκριση

Μέσω του εργαλείου σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline μπορείτε να βρείτε σε 1΄ όλα τα προγράμματα με μηνιαία καταβολή τόκων.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φιλτράρετε τα αποτελέσματα ως προς αυτό το χαρακτηριστικό, επιλέγοντας «Κάθε μήνα» στην ερώτηση «Πότε θέλετε να εισπράττετε τους τόκους;».

Από εκεί και πέρα μπορείτε να περιρόσετε την αναζήτησή σας σε προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης των χρημάτων σας κάθε μήνα, χωρίς πέναλτι.

Συγκεκριμένα, επιλέγετε «Ναι, θέλω να δω μόνο τα προϊόντα με ανέξοδη πρόωρη ανάληψη» στη σχετική ερώτηση.



ADVERTISEMENT

Τα καλύτερα προγράμματα για 100.000 ευρώ

Στον ακόλουθο πίνακα παρουσιάζονται οι καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας 12 μηνών, με μηνιαία καταβολή τόκων για το ποσό των 100.000 ευρώ.

Στη δεύτερη στήλη εμφανίζεται το σύνολο των τόκων που θα εισπράξετε μετά το πέρα του 12μηνου, αφαιρουμένου φόρου (15%).

Για άλλα ποσά ή για να φιλτράρετε περαιτέρω τα αποτελέσματα της αναζήτησης, μεταβείτε εδώ.