A- A+
Όλες οι προθεσμιακές καταθέσεις για να πηγαίνετε ...ταμείο κάθε μήνα - Επιτόκια ως 2,65%

Με τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων στα σημερινά επίπεδα, τα προϊόντα της κατηγορίας μπορούν να αποτελέσουν μία αξιόλογη πηγή μηνιαίου εισοδήματος.

Ο λόγος γίνεται για λογαριασμούς προθεσμίας που πληρώνουν τόκους στους καταθέτες κάθε μήνα. Όσοι λοιπόν έχουν χρήματα στην άκρη, μπορούν να εξασφαλίσουν μία ένεση στα μηνιαία εισοδήματά τους.

Όπως μισθώνετε ένα ακίνητο, φανταστείτε ότι «νοικιάζετε» τα χρήματά σας στην τράπεζα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εκείνη σας δίνει κάθε μήνα ένα ενοίκιο.

ADVERTISEMENT

Οι προσφορές

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν αρκετά προϊόντα με μηνιαία καταβολή των τόκων, τα οποία προσφέρουν αποδόσεις που φτάνουν έως και το 2,65%.

Μπορεί σε σύγκριση με προθεσμιακές καταθέσεις στην ίδια τράπεζα, που πληρώνουν τους τόκους ανά τρίμηνο ή στη λήξη, τα επιτόκια να είναι ελαφρώς χαμηλότερα, ωστόσο έχουν το πλεονέκτημα ότι κάθε μήνα ο καταθέτης πάει ...ταμείο.

Δύο είναι τα χαρακτηριστικά σε κάθε προθεσμιακή κατάθεση που πρέπει να προσέξετε:

Πρώτον, αν το επιτόκιο είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια της κατάθεσης ή αυξανόμενο ανά μήνα ή τρίμηνο.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι τόκοι που θα κερδίζετε κάθε μήνα θα αυξάνονται προοδευτικά. Στον αντίποδα, στις καταθέσεις με σταθερά επιτόκια λαμβάνετε κάθε μήνα σχεδόν το ίδιο ύψος τόκων.

Λέμε σχεδόν, διότι το ακριβές ποσό εξαρτάται από τις ημέρες που έχει κάθε μήνας. Όσο περισσότερες, τόσο υψηλότερο το εισόδημά σας.


Δεύτερον, τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς ποινή. Υπάρχουν προϊόντα με μηνιαία καταβολή που επιτρέπουν την ημέρα είσπραξης των τόκων, να σηκώσετε το αρχικό κεφάλαιο χωρίς ποινή.

Έτσι, αφού έχετε εισπράξει το ποσό που δικαιούστε για τον εκάστοτε μήνα, μπορείτε να διακόψετε την προθεσμιακή κατάθεση και να κάνετε ό,τι θέλετε με τα χρήματά σας.

Εάν δεν υπάρχει αυτή η ευχέρεια χωρίς πέναλτι, ουσιαστικά χάνετε όλους τους τόκους μέχρι εκείνη τη στιγμή και παίρνετε πίσω μόνο το αρχικό σας κεφάλαιο.

ADVERTISEMENT

Η αναζήτηση προϊόντων

Μέσω του εργαλείου σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τα προϊόντα με μηνιαία καταβολή τόκων, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που σας ενδιαφέρουν.

Συγκεκριμένα, έχετε τη δυνατότητα να φιλτράρετε τα αποτελέσματα ως προς τη δυνατότητα ανάληψης των χρημάτων σας κάθε μήνα χωρίς ποινή.

Επιπλέον, όταν το επιτόκιο δεν είναι σταθερό για όλους τους μήνες της κατάθεσης, υπάρχει η ένδειξη «ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ» στην ονομασία του κάθε προγράμματος.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε εύκολα να ξεχωρίσετε το είδος του επιτοκίου κάθε προθεσμιακής κατάθεσης.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανιστούν μόνο τα προϊόντα που μπορούν να ανοίξουν μέσω e-banking, όσο και εκείνα που η διάθεσή τους γίνεται αποκλειστικά σε καταστήματα της εκάστοτε τράπεζας.

Συγκρίνετε εδώ όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις

ADVERTISEMENT

Πόσους τόκους κερδίζετε

Για να πάρετε μία γεύση για τα επιτόκια που προσφέρουν οι τράπεζες μέσω λογαριασμών που προβλέπουν μηνιαία καταβολή των τόκων, ετοιμάσαμε μερικούς πίνακες για εσάς.

Σε αυτούς θα δείτε τις ετησιοποιημένες αποδόσεις και τους συνολικούς καθαρούς τόκους που κερδίζετε μέσω των καλύτερων προϊόντων 6μηνης και 12μηνης διάρκειας για διάφορα ποσά.

Αναλυτικότερα:

- 50.000 ευρώ

  • 6 μήνες

  • 12 μήνες

- 100.000 ευρώ

  • 6 μήνες

ADVERTISEMENT

  • 12 μήνες

ADVERTISEMENT

- 200.000 ευρώ

  • 6 μήνες

ADVERTISEMENT

  • 12 μήνες