A- A+
Νέος μηχανισμός ασφαλείας από τη Eurobank για την αποτροπή e-ληστειών

Ένα πρόσθετο μηχανισμό ασφαλείας για την αποτροπή απατηλών συναλλαγών μέσω των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής, έχει ενεργοποιήσει εδώ και λίγο καιρό η Eurobank.

Πρόκειται για ένα μέτρο που λήφθηκε με στόχο την προστασία των πελατών της απέναντι στην απειλή εξαπάτησής τους από τους ψηφιακούς πορτοφολάδες.

Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες της μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, συναλλαγές ή άλλες ενέργειες που διενεργούν στα ψηφιακά κανάλια της Eurobank (e-Banking και Eurobank Mobile App).



Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα

Ο νέος μηχανισμός, θα ενεργοποιείται, υπό συνθήκες, σε ορισμένες συναλλαγές ή άλλες ενέργειες σας, που μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστες ή εντοπιστούν ουσιώδεις ενδείξεις που τις καθιστούν επισφαλή.

Συγκεκριμένα, θα εμφανίζεται ένα επιπλέον βήμα/οθόνη που θα απαιτεί, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα:

1.Να μεταβείτε στα SMS του κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην Τράπεζα

2. Να πατήσετε τον σύνδεσμο που έχει αποσταλεί μέσω SMS από τον αποστολέα Eurobank

3. Να ελέγξετε προσεκτικά και να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία της συναλλαγής ή της άλλης ενέργειας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί,

4. Αναλόγως να εγκρίνετε ή να απορρίψετε την συναλλαγή/ενέργεια.

ADVERTISEMENT

Οδηγίες χρήσης

O νέος μηχανισμός Προειδοποίησης και Ελέγχου των Online Συναλλαγών σας δεν απαιτεί κάποια ενεργοποίηση από μέρους σας.

Η οθόνη που θα σας εμφανιστεί, θα αναγράφει έναν τετραψήφιο κωδικό επαλήθευσης.

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο τετραψήφιος αυτός κωδικός, ταυτίζεται με αυτόν που παρουσιάζεται όταν ανοίξετε τον σύνδεσμο που θα λάβετε με SMS.

Επίσης, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι ως αποστολέας του μηνύματος, εμφανίζεται η Eurobank.

Στο σύνδεσμο που ανοίγει από το SMS εμφανίζονται οι πληροφορίες της συναλλαγής ή τα στοιχεία της άλλης ενέργειας που πρόκειται να εκτελεστεί, τα οποία θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά.

Εφόσον όλα τα στοιχεία συμφωνούν και είστε βέβαιος/βεβαία πως επιθυμείτε να εκτελέσετε τη συναλλαγή, μπορείτε να προχωρήσετε στην έγκρισή της.

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δεν πραγματοποιείτε εσείς αυτή την συναλλαγή/ενέργεια ή πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης, επικοινωνήστε άμεσα με το 2109555000.