A- A+
Νέα κομπίνα στοχεύει πελάτες της Εθνικής Τράπεζας μέσω facebook - Τάζουν 10% επιστροφή μετρητών

Μία νέα κομπίνα έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες, στοχεύοντας τους πελάτες της Εθνικής Τράπεζας, στους οποίους υπόσχονται μόνιμο κέρδος 10%.

Οι απατεώνες για να εκτελέσουν το σχέδιό τους χρησιμοποιούν διαφήμιση στην πλατφόρμα του facebook για να ψαρέψουν τα θύματά τους.

Οι χρήστες της εφαρμογής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κάνουν κλικ στη συγκεκριμένη διαφήμιση, καθώς πρόκειται για απάτη.

ADVERTISEMENT

Το κόλπο

Δεν είναι και πολύ δύσκολο κάποιος να την πατήσει, καθώς η διαφήμιση είναι καλοσχεδιασμένη και στο κείμενό της δεν υπάρχουν ορθογραφικά λάθη.

Υπάρχει μάλιστα το σωστό λογότυπο της Εθνικής Τράπεζας στο λογαριασμό που υποτίθεται ότι ανήκει στο συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα.

Η διαφήμιση αναφέρει τα εξής:

Συνδέστε το NBG CASHBACK και αποκτήστε 10% επιστροφή κάθε μήνα

Αποκτήστε 10% επιστροφή από αγορές και μεταφορές στην τράπεζά σας

ADVERTISEMENT

Στόχο των επιτήδειων είναι τα υποψήφια θύματα να κάνουν κλικ στο σύνδεσμο της διαφήμισης για να κερδίσουν την επιστροφή.

Το ζητούμενο για τους απατεώνες είναι τα θύματα να καταχωρήσουν στην απατηλή ιστοσελίδα που θα ανοίξει τα στοιχεία της κάρτας τους ή τους κωδικούς εισόδου στο e-banking για να κάνουν μία μεταφορά και να κερδίσουν δήθεν το 10% της αξίας της.

Αν όμως γίνει αυτό το λάθος, όχι μόνο δεν θα κερδίσουν κανένα ποσό, αλλά θα χάσουν και τα χρήματά τους, τα οποία θα μεταφερθούν στους λογαριασμούς των δραστών.

Γενικά το facebook απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο για απάτες παντός τύπου.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί μία άλλη διαφήμιση, που προωθούσε κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς με ένα πολύ χαμηλό ποσό.

Μάλιστα, οι επιτήδειοι ανέφεραν ότι πρόκειται για προσφορά του κράτους.

Ο στόχος τους δεν ήταν άλλος από το οδηγήσουν τα θύματα στην αγορά του υποτιθέμενου προνομιακού πακέτου, για να χρεώσουν την κάρτα τους ή να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους.