A- A+
Νέα ευκαιρία για τις Επιστρεπτέες 3 και 4 σε όσους έκαναν λάθη στις δηλώσεις

Τη δυνατότητα έμμεσης διόρθωσης των δηλώσεων που έκαναν για το 3ο και τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έχουν οι επιχειρήσεις που είχαν εξασφαλίσει ενισχύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι δεν ήταν λίγες οι επιχειρήσεις που λόγω λαθών στις δηλώσεις τους στο MyBusinessuport είχαν λάβει λιγότερα χρήματα από αυτά που δικαιούνταν.

Το πιο σύνηθες λάθος αφορά στις επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία, οι οποίες ανέγραψαν τα έσοδα του υπό εξέταση κατά περίπτωση τριμήνου, σε ένα μήνα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η σύγκριση του 2020 και του 2019 να εμφάνιζε αύξηση του κύκλου εργασιών τους ή μείωση μικρότερη της πραγματικής, με αποτέλεσμα να λάβουν μικρότερα ποσά ενίσχυσης.

Η νέα ευκαιρία

Ωστόσο, εδώ και λίγες ημέρες έχει ανοίξει ειδική εφαρμογή ενστάσεων στην πλατφόρμα MyBusinessuport, η οποία δίνει τη δυνατότητα διόρθωσης τέτοιου τύπου λαθών.

Στην προκειμένη περίπτωση, η επιχείρηση καλείται να γράψει σε ειδικό πεδίο το ιστορικό του λάθος που έγινε και να υποβάλει ταυτόχρονα και τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τι συνέβη.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα στοιχεία, η ΑΑΔΕ θα εξετάσει εκ νέου την κάθε υπόθεση, και εφόσον υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ πληρωτέου ποσού και σωστής ενίσχυσης, θα καταβάλλεται η διαφορά.