A- A+
Πληρωμές με κινητό σε POS και με κάρτες Eurobank - Η υπηρεσία της Alpha Bank

Ανοίγει το παιχνίδι στον κόσμο των ψηφιακών πορτοφολιών, καθώς μετά την Alpha Bank που ενεργοποίησε το Apple Pay, ψηφιακό πορτοφόλι προσφέρει και η Eurobank.

Ο λόγος γίνεται την υπηρεσία πληρωμών “Eurobank Wallet”, που διατίθεται στους πελάτες της τράπεζας μέσω του Eurobank Mobile app.

Το νέο πορτοφόλι επιτρέπει σε κατόχους χρεωστικών και πιστωτικών καρτών Mastercard εκδόσεως Eurobank, να πραγματοποιούν, απολύτως ανέπαφα, πληρωμές μέσω του Android κινητού τους, χωρίς χρήση της κάρτας στη φυσική της μορφή (πλαστικό) ή μετρητών.

Χωρίς PIN για όλες τις πληρωμές

Οι χρήστες μπορούν να διενεργούν καθημερινές συναλλαγές απλά, γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να απαιτείται να πληκτρολογούν το PIN της κάρτας στα τερματικά αποδοχής καρτών (POS), ακόμη και αν πρόκειται για συναλλαγές άνω των 50 ευρώ.

Κι αυτό διότι η ταυτοποίηση του πελάτη διενεργείται στο δικό του κινητό με όποια μέθοδο ταυτοποίησης έχει επιλέξει στο Eurobank Mobile App (κωδικό ή βιομετρικά στοιχεία).

Πρόκειται για μια σημαντική λειτουργικότητα του Eurobank Mobile App η οποία συμβαδίζει με τη σύγχρονη, παγκόσμια τάση, αλλά υπηρετεί και την τρέχουσα συγκυρία με τις ιδιαίτερες υγειονομικές απαιτήσεις λόγω COVID - 19, εξασφαλίζοντας επιπρόσθετη προστασία λόγω των απολύτως ανέπαφων συναλλαγών για τους χρήστες.

Η διαδικασία ενεργοποίησης

H πρόσβαση στη νέα υπηρεσία “Eurobank Wallet”, μέσω κινητού με λειτουργικό Android, και με τη χρήση της τεχνολογίας NFC, είναι μια πολύ απλή και σύντομη διαδικασία.

Ο πελάτης, μέσω του Eurobank Mobile App, ενεργοποιεί την υπηρεσία “Eurobank Wallet” και επιλέγει τις χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες Mastercard, που διαθέτει και θέλει να ψηφιοποιήσει.

Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει συναλλαγή αμέσως μετά την ψηφιοποίηση της κάρτας.

Πώς πληρώνετε

Οι συναλλαγές (π.χ. πληρωμές σε εμπορικά καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ που διαθέτουν POS) ολοκληρώνονται χωρίς χρήση του πλαστικού της κάρτας ή μετρητών, χωρίς να αποχωριστεί ο πελάτης το κινητό του.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας της συναλλαγής ακόμα και αν το κινητό δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο χρήστης επιλέγει την κάρτα, κάνει χρήση PIN ή δαχτυλικού αποτυπώματος στο κινητό του για ταυτοποίηση κάθε συναλλαγής με οποιαδήποτε ψηφιοποιημένη κάρτα, για οποιοδήποτε ποσό και απλά πλησιάζει το κινητό του στο POS για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η νέα λειτουργικότητα αποτελεί την ηλεκτρονική αποτύπωση της φυσικής κάρτας για τη διευκόλυνση των συναλλαγών.

Εξάλλου, η  νέα υπηρεσία εξασφαλίζει την απόδοση ευρώ loyalty, για συναλλαγές σε εμπόρους που συμμετέχουν στα προγράμματα loyalty που υποστηρίζει η Eurobank (€πιστροφή & co-brands
προγράμματα πιστότητας), με τα ευρώ επιβράβευσης να λαμβάνονται την επόμενη εργάσιμη από την ημέρα ψηφιοποίησης των καρτών.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες

ADVERTISEMENT


Το πορτοφόλι της Alpha Bank

Σε αντίθεση με το πορτοφόλι της Eurobank που παίζει μόνο σε κινητά τηλέφωνα Android και αφορά κάρτες με το σήμα της Mastercard, η αντίστοιχη υπηρεσία της Alpha Bank παίζει μόνο σε συσκευές Apple για κάρτες Visa.

Σήμερα που η ανάγκη για ανέπαφες συναλλαγές είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, η πρωτοποριακή υπηρεσία της Apple για iPhone, Apple Watch, iPad και Mac, αποτελεί αναμφίβολα τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο πληρωμών σε φυσικά καταστήματα, καθώς και στο internet.

Κι αυτό διότι αντί να βγάλετε την κάρτα από το πορτοφόλι σας, πληρώνετε με το κινητό σας, το οποίο πλησιάζετε στο τερματικό αποδοχής καρτών, μέχρι να ακούσετε τον ήχο.

Και η χρέωση γίνεται απευθείας στην κάρτα σας, χωρίς να πληκτρολογήσετε PIN.

Η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται με βιομετρικά στοιχεία από τη συσκευή Apple (face id, touch id).

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την τρέχουσα συγκυρία καθώς ο κάτοχος δεν έχει καμία επαφή με το πληκτρολόγιο του τερματικού.

Επιπρόσθετα, το Apple pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγορές στο Internet με πολύ εύκολο και ασφαλή τρόπο.

Δείτε το βίντεο με τον τρόπο πληρωμής

Η διαδικασία ένταξης στην υπηρεσία

Με ελάχιστα βήματα και με τη μέγιστη ασφάλεια, οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν πλέον να εντάξουν στο Apple Pay, όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες Visa της Alpha Bank.

Συγκεκριμένα, μεταβείτε στο wallet της συσκευής σας και στην εφαρμογή Apple Pay και συμπληρώστε τα στοιχεία της κάρτας σας ή φωτογραφήστε την ώστε να εισαχθούν αυτόματα.

Στη συνέχεια θα επιλέξετε ως τρόπο επιβεβαίωσης των στοιχείων σας το κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην Alpha Bank, στο οποίο θα σας σταλεί μήνυμα με κωδικό μίας χρήσης, τον οποίο πρέπει να καταχωρήσετε για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

Μετά την ένταξή τους στην εφαρμογή, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή ηλεκτρονικά σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογήσουν το ΡΙΝ της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τηλέφωνο ή το ρολόι τους.

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες ενεργοποίησης


Το ibank pay της Εθνικής Τράπεζας

Διαφορετικής φιλοσοφίας είναι η εφαρμογή i-bank pay της Εθνικής Τράπεζας. Κι αυτό διότι πρώτον επιτρέπει πληρωμές με τη χρήση κινητού μόνο σε επαγγελματίες επιχειρήσεις που είναι πελάτες της τράπεζας.

Δεύτερον, η χρέωση του ποσού γίνεται είτε απευθείας στον καταθετικό λογαριασμό του πελάτη ή με προπληρωμένη κάρτα.

Και τρίτον, η εφαρμογή παίζει τόσο σε κινητά Android, όσο και σε Apple.

Ειδικότερα, με το i-bank Pay μπορείς να πληρώσεις επιχειρήσεις και επαγγελματίες σε περισσότερα από 120.000 σημεία που φέρουν το σήμα i-bank POS ή i-bank Pay, χωρίς μετρητά ή κάρτες.

Η πληρωμή πραγματοποιείται «σκανάροντας» το απόκομμα QR code που εκτυπώνεται από την i-bank POS συσκευή του εμπόρου/επαγγελματία.

Απλά, επιλέγεις το εικονίδιο πληρωμή QR code, πλησιάζεις το κινητό σου στη συσκευή i-bank POS και σκανάρεις τον κωδικό.

Επιπλέον, κάθε φορά που πληρώνεις με i-bank Pay περισσότερα από 10 ευρώ, κερδίζεις πόντους go4more.

Εναλλακτικά, μπορείς να πληρώσεις επιχειρήσεις και επαγγελματίες ανέπαφα, πλησιάζοντας το κινητό σου στο κινητό ή tablet του επαγγελματία ή στην ειδική συσκευή i-bank Connector του εμπόρου.

Απλά, επιλέγεις το εικονίδιο «Πληρωμή Contactless» και πλησιάζεις το κινητό σου στο κινητό του εμπόρου ή την ειδική συσκευή, έχοντας ενεργοποιημένο το Bluetooth, μέχρι να ενημερωθεί η εφαρμογή με το ποσό πληρωμής και αυτό να εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού σου.

Μπορείς να συνδεθείς στην εφαρμογή i-bank Pay με τον κωδικό χρήστη και το μυστικό κωδικό της υπηρεσίας i-bank Internet Banking και στη συνέχεια να επιλέξεις τον καταθετικό λογαριασμό ή την Prepaid κάρτα που θα συνδέσεις με την εφαρμογή.