A- A+
Πληρωμές σε POS με κινητά της Apple για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Alpha Bank

Την υπηρεσία Apple Pay, που δίνει τη δυνατότητα πληρωμών online και σε φυσικά τερματικά αποδοχής καρτών με τα κινητές συσκευές Apple, προσφέρει πρώτη στην Ελλάδα η Alpha Bank.

Σήμερα που η ανάγκη για ανέπαφες συναλλαγές είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, η πρωτοποριακή υπηρεσία της Apple για iPhone, Apple Watch, iPad και Mac, αποτελεί αναμφίβολα τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο πληρωμών σε φυσικά καταστήματα, καθώς και στο internet.

Κι αυτό διότι αντί να βγάλετε την κάρτα από το πορτοφόλι σας, πληρώνετε με το κινητό σας, το οποίο πλησιάζετε στο τερματικό αποδοχής καρτών, μέχρι να ακούσετε τον ήχο.

Και η χρέωση γίνεται απευθείας στην κάρτα σας, χωρίς να πληκτρολογήσετε PIN.

Η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται με βιομετρικά στοιχεία από τη συσκευή Apple (face id, touch id).

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την τρέχουσα συγκυρία καθώς ο κάτοχος δεν έχει καμία επαφή με το πληκτρολόγιο του τερματικού.

Επιπρόσθετα, το Apple pay μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγορές στο Internet με πολύ εύκολο και ασφαλή τρόπο.

Δείτε το βίντεο με τον τρόπο πληρωμής

Η διαδικασία ένταξης στην υπηρεσία

Με ελάχιστα βήματα και με τη μέγιστη ασφάλεια, οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν πλέον να εντάξουν στο Apple Pay, όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες Visa της Alpha Bank.

Συγκεκριμένα, μεταβείτε στο wallet της συσκευής σας και στην εφαρμογή Apple Pay και συμπληρώστε τα στοιχεία της κάρτας σας ή φωτογραφήστε την ώστε να εισαχθούν αυτόματα.

Στη συνέχεια θα επιλέξετε ως τρόπο επιβεβαίωσης των στοιχείων σας το κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην Alpha Bank, στο οποίο θα σας σταλεί μήνυμα με κωδικό μίας χρήσης, τον οποίο πρέπει να καταχωρήσετε για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

Μετά την ένταξή τους στην εφαρμογή, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή ηλεκτρονικά σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογήσουν το ΡΙΝ της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τηλέφωνο ή το ρολόι τους.

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες ενεργοποίησης

Ήδη συνδέθηκαν 5.000 πελάτες

Περισσότεροι από 5.000 Πελάτες της Τράπεζας, κάτοχοι καρτών Visa, συνδέθηκαν με το Apple Pay και ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν αμέσως μόλις έγινε διαθέσιμο, την περασμένη εβδομάδα.

Πολύ σύντομα η Alpha Bank θα διαθέσει το Apple Pay και στους Πελάτες της που είναι κάτοχοι καρτών Mastercard.

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank στο παρελθόν έχει εισάγει καινοτόμες λύσεις στην ελληνική αγορά, όπως με τις πρώτες contactless κάρτες, το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι myAlpha wallet, την πρώτη εφαρμογή πληρωμών μέσω smart watch Garmin pay κ.ά.

Το έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον για το Apple Pay ήταν μάλλον αναμενόμενο και στην Ελλάδα και όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί αμείωτο και το επόμενο διάσημα.

Η ασφάλεια στις συναλλαγές

H τεχνολογία του tokenization κάνει τη διαφορά και δίνει τη λύση, ειδικά αυτή την περίοδο που η ανάγκη για ανέπαφες συναλλαγές και ασφάλεια είναι πιο αυξημένη από ποτέ.

Η λειτουργία του Apple pay στηρίζεται στη σύγχρονη και απόλυτα ασφαλή τεχνολογία του Tokenization, την οποία υποστηρίζει πλήρως η Alpha Bank.

Όταν ο Πελάτης καταχωρεί την κάρτα του στο Apple Pay, ο πραγματικός αριθμός της κάρτας δεν αποθηκεύεται πουθενά και στη θέση του δημιουργείται ένας μοναδικός αριθμός λογαριασμού (token), ο οποίος κρυπτογραφείται και αποθηκεύεται σε ασφαλή περιοχή της συσκευής (secure element).

Κάθε φορά που πραγματοποιείται συναλλαγή, χρησιμοποιείται ο κρυπτογραφημένος αριθμός της κάρτας και η έγκριση γίνεται με έναν μοναδικό κωδικό ασφαλείας.