A- A+
Με τρεις δόσεις τα εκκαθαριστικά για το φόρο εισοδήματος προς το παρόν - Έρχεται διόρθωση

Όσοι έχουν ήδη κάνει δήλωση φορολογίας εισοδήματος θα έχουν διαπιστώσει ότι ο αριθμός των δόσεων που αναφέρονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα είναι 3 και όχι 8 όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία.

Οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς αυτό θα αλλάξει στους λογαριασμούς Taxis τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία της 31ής Ιουλίου για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Όσοι πληρώσουν όλο το φόρο εφάπαξ μέχρι τέλος Ιουλίου θα λάβουν έκπτωση 2%. Οι υπόλοιποι μπορούν να εξοφλήσουν το φόρο σε:

  • 8 άτοκες μηνιαίες δόσεις
  • 12 έντοκες με 4,50% επιτόκιο δόσεις
  • 24 έντοκες με 6% επιτόκιο δόσεις

Η εναλλακτική των πιστωτικών καρτών

Για όσους θέλουν να αυξήσουν το χρόνο αποπληρωμής των δόσεών τους σε πάνω από 8, χωρίς ωστόσο να επιβαρυνθούν με τόκους, έχουν αυτή τη δυνατότητα μέσω των πιστωτικών καρτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε περίπτωση είναι η επάρκεια του διαθέσιμου ορίου για δαπάνες.

Υπό αυτήν την αίρεση, οι εναλλακτικές είναι τρεις:

- Εφάπαξ εξόφληση όλου του ποσού με έκπτωση 2% και πληρωμή με πιστωτική κάρτα έως τις 31/7. Με τον τρόπο αυτό μετατίθεται η εξόφληση έως και 50 ημέρες αργότερα

- Εξόφληση με πιστωτική κάρτα όλου του φόρου και εξόφλησή του στην τράπεζα σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Με τον τρόπο αυτό, η τελική εξόφληση μετατίθεται έως και 50 ημέρες, και ταυτόχρονα κερδίζετε και την έκπτωση του 2%.

- Εξόφληση κάθε μίας εκ των 8 μηνιαίων δόσεων σε έως και 12 άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Χάνετε την έκπτωση του 2% που προβλέπεται για εφάπαξ πληρωμές, ωστόσο η περίοδος αποπληρωμής επεκτείνεται έως και το Φεβρουάριο του 2022.

Παράδειγμα για 1.000 ευρώ

Στον ακόλουθο πίνακα φαίνονται οι εναλλακτικοί τρόποι αποπληρωμής του εφετινού φόρου εισοδήματος.

Επιλέξαμε τα 1.000 ευρώ στο παράδειγμα, ώστε να μπορέσετε να υπολογίσετε τις δόσεις για το φόρο σας πιο εύκολα.

Το χρονοδιάγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: