A- A+
Alpha Bank: Με ετησιοποιημένο όφελος έως και 2,05% online προθεσμιακή κατάθεση ως τις 3/11

Τη δυνατότητα να κλειδώσουν μία υψηλή απόδοση για τα χρήματά τους έως και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου έχουν οι πελάτες της Alpha Bank μέσω μίας νέας προσφοράς.

Ειδικότερα, η τράπεζα θα προσφέρει μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας το προϊόν «Alpha Online Προθεσμιακή Κατάθεση με Bonus», με προνομιακούς όρους.

Πρόκειται για ένα προϊόν που εκτός από τόκους, επιβραβεύει τον καταθέτη σε είδος, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Bonus της τράπεζας.

Η νέα προσφορά

Συγκεκριμένα, όσοι ανοίξουν την προθεσμιακή κατάθεση μέσω του e-banking της Alpha Bank έως και τις 3 Νοεμβρίου, θα κερδίζουν επιπλέον 50% Bonus πόντους, τους οποίους στη συνέχεια θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε οποιοδήποτε συνεργάτη του προγράμματος.

Η κατάθεση προσφέρεται για 3, 6 ή 12 μήνες, ενώ τόκοι και Bonus πόντοι αποδίδονται στον καταθέτη σε μηνιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι οι Bonus πόντοι που κερδίζετε μπορούν να εξαργυρωθούν σε οποιοδήποτε συνεργάτη του προγράμματος, πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Το ελάχιστο κέρδος σας στις εξαργυρώσεις ανέρχεται σε 2 ευρώ ανά 1.000 πόντους εξαργύρωσης.

Ωστόσο, ορισμένες επιχειρήσεις προσφέρουν καλύτερη αναλογία κέρδους - πόντων, ενώ κατά καιρούς η τράπεζα ενεργοποιεί προνομιακές εξαργυρώσεις που μειώνουν τον αριθμό των πόντων που καλείστε να εξαργυρώσετε.

Σε κάθε περίπτωση οι πόντοι αποτελούν πραγματικό χρήμα, καθώς σας εξασφαλίζουν δωρεάν ή με έκπτωση αγορές προϊόντων που ούτως ή αλλιώς θα κάνετε. Πχ. στο σούπερ μάρκετ ή σε πρατήρια καυσίμων.

ADVERTISEMENT

Πόσο κερδίζετε

Τα επιτόκια και οι πόντοι που κερδίζετε διαμορφώνονται στα ακόλουθα επίπεδα:

κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση


Με βάση τα παραπάνω, το ετησιοποιημένο κέρδος σας, αθροίζοντας τους τόκους που θα λάβετε συνολικά από την κατάθεση και την ελάχιστη αξία εξαργύρωσης των πόντων που θα κερδίσετε, μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 2%.

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

- 12μηνη κατάθεση 10.000 ευρώ

Στη λήξη της περιόδου της κατάθεσης θα έχετε λάβει συνολικά:

  • 100 ευρώ τόκους προ φόρων (επιτόκιο 1%)
  • 45.000 Bonus πόντους

Με δεδομένη την ελάχιστη αξία αγορών που κερδίζετε από τους Bonus πόντους, το συνολικό σας όφελος στο 12μηνο θα ανέλθει σε 190 ευρώ (100 ευρώ τόκοι + 90 ευρώ αγορές μέσω εξαργύρωσης).

Ως εκ τούτου, το ετησιοποιημένο κέρδος σας από το 1% αυξάνεται στο 1,90%.


ADVERTISEMENT


- 12μηνη κατάθεση 100.000 ευρώ

Στη λήξη της περιόδου της κατάθεσης θα έχετε λάβει συνολικά:

  • 1.300 ευρώ τόκους προ φόρων (επιτόκιο 1,3%)
  • 376.200 Bonus πόντους

Με δεδομένη την ελάχιστη αξία αγορών που κερδίζετε από τους Bonus πόντους, το συνολικό σας όφελος στο 12μηνο θα ανέλθει σε 2.052,4 ευρώ (1.300 ευρώ τόκοι + 752,4 ευρώ αγορές μέσω εξαργύρωσης).

Ως εκ τούτου, το ετησιοποιημένο κέρδος σας από το 1,3% αυξάνεται στο 2,05%.


Κάντε την σύγκριση τώρα

Μπορείτε να βρείτε το ακριβές σας όφελος με το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.

Στα αποτελέσματα, στη στήλη «Συνολικό Κέρδος», υπολογίζεται το τελικό όφελος, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τους καθαρούς τόκους (μετά φόρων) που θα κερδίσετε, όσο και την επιβράβευση σε είδος, εφόσον υπάρχει.

Έτσι, μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τις προθεσμιακές καταθέσεις με επιβράβευση με όλες τις υπόλοιπες, προκειμένου να αποφασίσετε τι πραγματικά σας συμφέρει.