A- A+
Με απόδοση ως 3,5% και αυτήν την εβδομάδα η καταθετική πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς

Συνεχίζει και αυτήν την εβδομάδα η Τράπεζα Πειραιώς της διάθεση της δομημένης κατάθεσης που προσφέρει απόδοση ως 3,5%, χωρίς ρίσκο για το αρχικό κεφάλαιο.

Πρόκειται για τη σειρά προϊόντων «Καταθέσεις Δυναμικών Αποδόσεων» και τη νέα έκδοση με την ονομασία «EUR/USD DOUBLE NO TOUCH», που θα είναι διαθέσιμη έως και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

Το επενδυτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε συντηρητικούς επενδυτές, που δεν θέλουν να διακινδυνέψουν σε καμία περίπτωση το αρχικό τους κεφάλαιο, αλλά είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τους τόκους που θα κέρδιζαν από ένα άλλο προϊον, με την προοπτική για απόδοση 3,5%.

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Το προϊόν είναι διαθέσιμο για ποσά από 10.000 ευρώ και άνω και είναι 6μηνης διάρκειας.

Το αρχικό κεφάλαιο είναι πλήρως εγγυημένο, ενώ ο επενδυτής λαμβάνει σε κάθε περίπτωση μία σίγουρη ετησιοποιημένη απόδοση 0,50% στη λήξη.

Από εκεί και πέρα το τελικό επιτόκιο μπορεί να αυξηθεί στο 3,5%, ανάλογα με την πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου κατά τη διάρκεια του 6μήνου.

Αναλυτικότερα, δύο είναι οι εκδοχές για το ύψος του επιτοκίου:

- 3,50% αν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου κινηθεί σε σχέση με την αρχική της τιμή εντός του εύρους:

Ανώτατη τιμή: +0,0577 - Κατώτατη τιμή: -0,0577

- 0,50% αν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του εξαμήνου ξεπεραστούν τα παραπάνω όρια

Ως εκ τούτου, μπορεί να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση είτε το δολάριο ανατιμηθεί έναντι του ευρώ είτε υποτιμηθεί.

Αρκεί ο βαθμός της μεταβολής της ισοτιμίας να μην ξεπεράσει τα προαναφερθέντα όρια.

Το προϊόν ταιριάζει σε όσους είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το ρίσκο μικρότερης απόδοσης από αυτές των απλών προθεσμιακών καταθέσεων με αντάλλαγμα την προοπτική για ένα πολύ καλύτερο επιτόκιο.

ADVERTISEMENT

Παράδειγμα

Έστω ότι τοποθετείτε 10.000 ευρώ. Η απόδοσή σας θα είναι η εξής:

  • 0,50% στο κακό σενάριο, όπου θα πάρετε πίσω 10.025,83 ευρώ
  • 3,5% στο ευνοϊκό σενάριο, όπου θα πάρετε πίσω 10.180,83 ευρώ

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης ρευστοποίησης της κατάθεσης, ωστόσο αυτό δεν είναι εύκολο, ενώ θα πάρετε πίσω μόνο το αρχικό σας κεφάλαιο.

Δηλαδή, σε αυτήν την περίπτωση η ελάχιστη εγγυημένη απόδοση δεν ισχύει.

Κατά τα άλλα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα λογίζεται ως κατάθεση και συμμετέχει κανονικό στο σύστημα εγγύησης καταθέσεων με πλαφόν τις 100.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο ανά τράπεζα.

Η τράπεζα δεν επιβάλλει καμία προμήθεια για τη διάθεση του προϊόντος. Ωστόσο θα επιβαρυνθείτε με φορολογικό συντελεστή 15% επί των τόκων.