A- A+
Κοντά σε συμφωνία με μείωση κατώτατου μισθού κατά 22% και νέες περικοπές στις συντάξεις
Στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, της κυβέρνησης και της τρόικας, βρίσκεται η διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα, που θα περιλαμβάνουν μειώσεις σε κατώτατο μισθό και συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τα κόμματα, έχει «κλειδώσει» η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, ενώ η ελληνική πλευρά καλείται να επιλέξει μεταξύ 4 σεναρίων υποχώρησης των κύριων ή και των επικουρικών συντάξεων.

Ο στόχος είναι η επίτευξη εξοικονόμησης ενός ποσού της τάξης των 550 εκατ. ευρώ, καθώς η τρόικα δεν φαίνεται ότι πείθεται από τις υπόλοιπες περικοπές δαπανών που έχουν προγραμματιστεί και επιζητά πιο αποτελεσματικά μέτρα.

Το απόγευμα η τελική συνάντηση

Από την Τετάρτη το πρωί, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν λάβει το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο θα επεξεργάζονται.

Το απόγευμα αναμένεται η τελική συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπου εάν όλα πάνε καλά θα υπάρξει η οριστική συμφωνία.

Στόχος είναι το νέο οικονομικό πρόγραμμα να έχει περάσει από τη Βουλή έως και την ερχόμενη Κυριακή, ώστε από τη Δευτέρα να ξεκινήσει η εφαρμογή του PSI.