A- A+
Κλειστές οι τράπεζες για ανεμβολίαστους χωρίς rapid test από τη Δευτέρα

Απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων χωρίς πρόσφατο rapid ή μοριακό test στα τραπεζικά καταστήματα θα ισχύει από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει ότι πριν την είσοδο των πελατών στα τραπεζικά καταστήματα θα γίνονται έλεγχοι των πιστοποιητικών που διαθέτουν.

Πλέον, χωρίς έλεγχο θα είναι από εδώ και στο εξής δυνατή η πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών μόνο στα εξωτερικά ΑΤΜ των τραπεζών.

Η είσοδος στα καταστήματα

Αναλυτικότερα, από τη Δευτέρα 8/11 θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

- Οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ενός εγγράφου ταυτοποίησής τους

- Οι ανεμβολίαστοι που έχουν νοσήσει, αλλά δεν έχει περάσει ένα εξάμηνο από τη διάγνωσή τους με Covid, θα εισέρχονται με πιστοποιητικό νόσησης και ενός εγγράφου ταυτοποίησής τους

- Οι ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται μόνο με την επίδειξη rapid ή μοριακού τεστ που διενεργήθηκε εντός των τελευταίων 48 ωρών και φυσικά ενός εγγράφου ταυτοποίησης.

ADVERTISEMENT

Τι έγινε το Σάββατο

Στα καταστήματα παλαιού και νέου τύπου που λειτούργησαν το Σάββατο έγινε μία πρώτη δοκιμή των μέτρων.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι στην είσοδο ήλεγχαν τα πιστοποιητικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ανεμβολίαστοι ήταν εξασφαλισμένοι.

Από αύριο αναμένεται το πρώτο κρας τεστ σε συνθήκες καθημερινής λειτουργίας.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από κάθε τράπεζα και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.

ADVERTISEMENT

Τα στοιχεία στην Αστυνομία

Σημειώνεται ότι μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων με τους νέους κανόνες, θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές.

Τέλος, υπενθυμίζεται στους συναλλασσόμενους ότι η καταπολέμηση της πανδημίας προϋποθέτει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας από όλους μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ενδείκνυται η χρήση των εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης (ΑΤΜ που είναι εγκατεστημένα σε εξωτερικούς χώρους), και των ευρύτατων δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής τραπεζικής.