A- A+
Έτσι θα είναι σε λίγα χρόνια τα τραπεζικά καταστήματα - Τα δύο εν λειτουργία μοντέλα

Εκτός από τη μείωση του αριθμού των καταστημάτων τους, οι τράπεζες θα αλλάξουν και τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούν τους πελάτες τους σε αυτά.

Το τραπεζικό κατάστημα τα επόμενα χρόνια δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα σημερινά.

Χωρίς πόρτες ασφαλείας, χωρίς ταμεία, κόσμο και ουρές, καθώς δεν θα είναι δυνατές πλέον οι εγχρήματες συναλλαγές, ενδεχομένως και χωρίς γραφεία.

To ωράριο λειτουργίας θα είναι σε κάθε περίτπωση διευρυμένο, ενώ θα υπάρχει και χώρος στον οποίο οι πελάτες θα έχουν 24ωρη πρόσβαση για συναλλαγές σε ATM.

Οι χώροι που θα λειτουργούν

Σίγουρο είναι επίσης πως θα υπάρχει χώρος εκπαίδευσης των πελατών στις νέες τεχνολογίες, αλλά και καθιστικά ή ειδικά γραφεία, όπου οι πελάτες θα μπορούν να ενημερώνονται για προϊόντα και υπηρεσίες.

Στους χώρους αυτούς, πέραν του video banking θα παρέχονται και υπηρεσίες συμβουλευτικής για επενδύσεις ή άλλα πιο σύνθετα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει ένας χώρος που οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές με διάφορους τρόπους, όπως:

  • Με είσοδο στο e-banking από ασφαλή υπολογιστή
  • Μέσω κέντρων αυτόματων συναλλαγών (ΑPS)
  • Μέσω ΑΤΜ που θα βρίσκονται στο χώρο

ADVERTISEMENT

Εικόνες από το μέλλον

Μία γεύση για το πως θα είναι σε λίγα χρόνια όλα τα τραπεζικά καταστήματα μπορείτε να πάρετε με την επίσκεψή σας στις μονάδες e-branch της Τρ. Πειραιώς και i-bank store της Εθνικής Τράπεζας.

Στα δύο βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να ξαναγηθείτε στους χώρους τους και να δείτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

  • e-branch

  • i-bank store