A- A+
Κερδίστε μόνιμη έκπτωση στο ρεύμα πληρώνοντας με την κάρτα σας - Ποιο είναι το όφελος

Τη δυνατότητα να μειώσουν τα έξοδα για τις ενεργειακές τους ανάγκες έχουν οι πελάτες των τραπεζών, κάνοντας έξυπνη χρήση των καρτών τους.

Μέσω των συνεργασιών με παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου οι τράπεζες προσφέρουν αυξημένη επιβράβευση σε όσους πληρώνουν τους λογαριασμούς με την κάρτα τους.

Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές κερδίζουν μόνιμη ανταμοιβή στις συγκεκριμένες πληρωμές, η οποία λειτουργεί επί της ουσίας ως έκπτωση επί των σχετικών δαπανών.


Διαβάστε επίσης: Νέες μειώσεις στις τιμές του ρεύματος τον Ιούνιο - Δείτε όλα τα προγράμματα και κάντε online αίτηση αλλαγής παρόχου


Πώς κερδίζετε

Κι αυτό διότι η επιβράβευση μπορεί στη συνέχεια να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε συνεργάτη του κάθε προγράμματος πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Για παράδειγμα, εάν οι λογαριασμοί ενός νοικοκυριού για το ρεύμα και το φυσικό αέριο ανέρχονται σε 3.000 ετησίως και το ποσοστό της ανταμοιβής σε 3%, το όφελος σε 12μηνη βάση διαμορφώνεται σε 90 ευρώ.

Η ανταμοιβή αυτή μπορεί να εξαργυρωθεί σε επόμενες αγορές στο σούπερ μάρκετ, σε πρατήρια καυσίμων, για πληρωμή λογαριασμών ενέργειας ή σε οποιοδήποτε άλλο συνεργάτη κάθε τράπεζας.

Άρα μειώνει τα έξοδα του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Οι συνεργασίες

Αυτήν τη στιγμή τα προγράμματα επιβράβευσης που συνεργάζονται με εταιρείες από τον τομέα της ενέργειας είναι τα εξής:

Alpha Bank - Bonus

Στο πλαίσιο του προγράμματος Bonus, η Alpha Bank συνεργάζεται με την εταιρεία Φυσικό Αέριο και προσφέρει επιβράβευση ίση με:

  • 8 πόντους ανά 1 ευρώ αγορών (ελάχιστο όφελος 1,6%) με τις premium κάρτες της
  • 4 πόντους ανά 1 ευρώ αγορών (ελάχιστο όφελος 0,8%) με τις λοιπές κάρτες

Eurobank - €πιστροφή

Συνεργάζεται με την εταιρεία ELPEDISON, προσφέροντας επιβράβευση 3% στις πληρωμές λογαριασμών έως 500 ευρώ που θα εξοφληθούν είτε online στην ιστοσελίδα της εταιρείας ή στο δίκτυο των καταστημάτων της.

Σημειώνεται ότι δεν κερδίζετε επιβράβευση εάν η πληρωμή σας είναι 500 ευρώ και άνω ή αν γίνει με πάγια εντολή.

Από 1/7 το ποσοστό της επιβράβευσης θα μειωθεί σε 1%.


Τράπεζα Πειραιώς - yellow

Συνεργάζεται με την εταιρεία ΗΡΩΝ και προσφέρει επιβράβευση:

  • 10 yellows ανά 1 ευρώ (2% όφελος) με πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες
  • 5 yellows ανά 1 ευρώ (1% όφελος) με χρεωστικές κάρτες

Οι άλλες κάρτες

Εξάλλου, υπάρχουν και προγράμματα επιβράβευσης που παρ΄ ότι δεν συνεργάζονται με εταιρείες ενέργειας, προσφέρουν επιβράβευση στους κατόχους τους όταν τις επιλέγουν για την εξόφληση λογαριασμών ενέργειας.

Ή δίνουν ανταμοιβή και σε μη συνεργαζόμενες επιχειρήσεις από τον κλάδο. Πρόκειται για τις εξής:

Κέρδος με πληρωμές 1.000 ευρώ