A- A+
Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης με προνομιακό επιτόκιο 5,9% από την Τράπεζα Πειραιώς

Κεφάλαιο κίνησης με προνομιακούς όρους θα προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς σε επιχειρήσεις εστίασης που θα υποβάλλουν αίτημα για τη χρηματοδότησή τους έως και το τέλος Ιουνίου.

Πρόκειται για μία προσφορά στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε η τράπεζα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Όσοι είναι μέλη της έχουν τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών ρευστότητας, μέσω του προϊόντος «Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS», με ειδική προσφορά επιτοκίου.

ADVERTISEMENT

Το επιτόκιο

Η συμφωνία συνεργασίας περιλαμβάνει την προσφορά επιτοκίου 5,90%, πλέον εισφοράς 0,60%, το οποίο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 30/6.

Η ρευστότητα παρέχεται μέσω του προϊόντος «Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS». Αποτελεί ένα ευέλικτο χρηματοδοτικό εργαλείο που παρέχει στις επιχειρήσεις πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης, σύμφωνα με τον τζίρο του τερματικού τους.

Όσο πιο μεγάλη η αξία των συναλλαγών που περνούν από το POS της επιχείρησης, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσό του δανείου που μπορεί να λάβει.

Συγκεκριμένα, το ελάχιστο ποσό διαμορφώνεται σε 4.000 ευρώ και η συνολική χορήγηση μπορεί να ανέλθει έως και το 40% του τζίρου που πραγματοποίησε η επιχείρηση μέσω epay POS το τελευταίο 12μήνο.

ADVERTISEMENT

Ο τρόπος αποπληρωμής

Η επιχείρηση μπορεί να επιλέξει τον τρόπο αποπληρωμής της ρευστότητας που αντλεί μέσω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού σχήματος.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται υποχρεωτική ελάχιστη μηνιαία καταβολή 5% επί του εκάστοτε υπολοίπου (περιλαμβάνονται τόκοι και κεφάλαιο).

Από εκεί και πέρα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε:

- Αυτόματη αποπληρωμή μέσω των συναλλαγών του epay POS

- Ελεύθερη καταβολή κεφαλαίου

Όλες οι κινήσεις γίνονται μέσω ενός λογαριασμού που λειτουργεί ταυτόχρονα ως Καταθετικός και ως Ανοικτό Κεφάλαιο Κίνησης.