A- A+
Και δεύτερη περιφερειακή τράπεζα καταργεί τις προμήθειες στο e-banking για 1 μήνα

Στην αναστολή των προμηθειών που επιβάλλει στις συναλλαγές μέσω e-banking για ένα μήνα προχώρησε και η Τράπεζα Χανίων, μετά τη συνεταιριστική τράπεζα Καρδίτσας.

Ειδικότερα, από 15/04/2020 και μέχρι τις 15/05/2020 οι χρήστες του chania web banking δεν θα έχουν καμία απολύτως επιβάρυνση για τη διενέργεια των παρακάτω ηλεκτρονικών συναλλαγών:

• Μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό που τηρείται σε άλλη τράπεζα
• Εξόφληση λογαριασμών
• Πληρωμή πιστωτικής κάρτας άλλης τράπεζας

Επίσης, πελάτες της τράπεζας που επιθυμούν να εγγραφούν στην υπηρεσία chania web banking μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση εγγραφής που βρίσκεται διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της τράπεζας www.chaniabank.gr.

Πριν λίγες ημέρες είχε ενεργοποιήσει ανάλογο μέτρο και η συνεταιριστική τράπεζα Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της από 11/4 έως 11/5 δεν θα επιβαρύνονται με κανένα απολύτως κόστος για ηλεκτρονικές μεταφορές, όπως:

  • Αποστολή και λήψη εντολών προς άλλες τράπεζες
  • Πληρωμές υποχρεώσεων τους προς φορείς Δημοσίου
  • Εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφέλειας και τρίτων

Οι προμήθειες των μεγάλων

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα μπορούσαν να εξετάσουν και οι μεγάλου του κλάδου, τουλάχιστον για κάποιες συναλλαγές για τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης.

Μέχρι στιγμής στο κομμάτι των προμηθειών από τις μεγάλες τράπεζες, η Eurobank έχει αναστείλει τη χρέωση των 6 ευρώ για αντικατάσταση χρεωστικών καρτών σε περίπτωση απώλειας, φθοράς ή κλοπής, όπου εφαρμοζόταν και η Alpha Bank τη χρέωση των 8 ευρώ για την εγγραφή στο e-banking της.

Για να είμαστε πάντως δίκαιοι, η αλήθεια είναι ότι οι χρεώσεις που επιβάλλονται στην Ελλάδα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

Ωστόσο, δεν παύουν να αποτελούν ένα κόστος για όσους χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες.

Ενδεικτικά, σε μερικές από τις δημοφιλέστερες συναλλαγές που γίνονται μέσω e-banking εφαρμόζονται οι ακόλουθες προμήθειες:

Η αποστολή εμβασμάτων

Από την άλλη για την αποστολή εμβασμάτων σε άλλες τράπεζες, οι προμήθειες διαμορφώνονται στα ακόλουθα επίπεδα:

Διβάστε επίσης

* Πώς να αποφύγετε τις χρεώσεις στις πληρωμές λογαριασμών

* Οι δύο εναλλακτικές για αποστολή εμβασμάτων και ποια συμφέρει περισσότερο