A- A+
IKA: Χωρίς δικαιολογητικά η θεώρηση βιβλιαρίων υγείας - Online υπηρεσία
Σε πλήρη λειτουργία έχει θέσει το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. μία νέα πρωτοποριακή διαδικτυακή - διαλειτουργική ηλεκτρονική υπηρεσία για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας.

Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε ελάχιστα λεπτά, απαλλάσσοντας, όσους την επιλέγουν, από την υποχρέωση να επισκεφθούν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά, που απαιτεί η χειρόγραφη διαδικασία απογραφής και απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας.

Οι λειτουργίες

Μέσω αυτής της εφαρμογής, η οποία αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα πλεονεκτήματα της πληροφορικής, αντλεί και διασταυρώνει, σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες από τα ηλεκτρονικά αρχεία των αντίστοιχων Δημοσίων υπηρεσιών και φορέων έχουν τη δυνατότητα να:

● απογράψουν (απόδοση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α.) τον/την σύζυγο και τα τέκνα τους, που είναι ήδη καταχωρημένοι στο οικογενειακό τους βιβλιάριο υγείας και

● να τους αποδώσουν ασφαλιστική ικανότητα (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας).

Η αποδιδόμενη ασφαλιστική ικανότητα αναγγέλλεται άμεσα στο «Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης», ώστε οι απαιτούμενες πληροφορίες να είναι άμεσα διαθέσιμες στους Παρόχους Υγείας (συμβεβλημένα νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.), για να εξυπηρετούν τα εν λόγω πρόσωπα.