A- A+
Οι τράπεζες μοιράζουν λεφτά για να σας κάνουν πελάτες τους - Τι κερδίζετε

Πρακτικές που ακολουθούν οι ψηφιακές τράπεζες για να αυξήσουν το πελατολόγιό τους έχουν αρχίσει να υιοθετούν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, προσφέρουν δώρα στους νέους πελάτες τους, προκειμένου να τους πείσουν να ανοίξουν νέο καταθετικό λογαριασμό.

Οι προσφορές αυτές ισχύουν σε ειδικές κατηγορίες φυσικών προσώπων και συνδέονται με τα προγράμματα επιβράβευσης των καρτών τους.

Επιπλέον, το άνοιγμα των λογαριασμών γίνεται πλέον αποκλειστικά online, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Πώς κερδίζετε

Στην προκειμένη περίπτωση ο νέος πελάτης κερδίζει πόντους ή ευρώ στο πορτοφόλι του εκάστοτε προγράμματος επιβράβευσης, τους οποίους στη συνέχεια μπορεί να εξαργυρώσει αποκτώντας δωρεάν ή με έκπτωση αγαθά και υπηρεσίες.

Η γκάμα των συνεργατών των τραπεζών, στους οποίους μπορεί να γίνει η εξαργύρωση είναι μεγάλη, επιτρέποντας την πλήρη εκμετάλλευση του δώρου.

Για παράδειγμα, ο κάτοχος του νέου λογαριασμού μπορεί να χρησιμοποιήσει τους πόντους που του αποδόθηκαν για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του.

Πρόκειται για δαπάνες που ούτως ή αλλιώς θα έκανε. Από τη στιγμή λοιπόν που αντί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που βρίσκονται στο λογαριασμό του, απλά εξαργυρώνει πόντους, η επιβράβευση που κερδίζει αποτελεί πραγματικό χρήμα.

ADVERTISEMENT

Οι ενεργές προσφορές

Οι προσφορές αυτής της μορφής που έχουν ενεργοποιήσει δύο μεγάλες ελληνικές τράπεζες είναι οι εξής:

Eurobank

Προσφέρει ανταμοιβή στις ακόλουθες κατηγορίες πελατών:

- Ηλικίες 18-35 ετών

Όσοι ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία και ανοίξουν το νέο Καθημερινό λογαριασμό Plus έως 31.12.2023 από το κινητό τους, θα κερδίζουν 25 ευρώ €πιστροφή στη νέα χρεωστική κάρτα.

Η πίστωση του δώρου θα γίνει το αργότερο έως και το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου.

- Δημόσιοι υπάλληλοι - συνταξιούχοι

Όσοι μεταφέρουν τη σύνταξή τους στην τράπεζα έως και τις 31.12.2023, εξασφαλίζουν για ένα χρόνο ενισχυμένη επιβράβευση στις καθημερινές τους αγορές, στο πλαίσιο του προγράμματος €πιστροφή.

Συγκεκριμένα, θα κερδίζουν το 4% των συναλλαγών που θα πραγματοποιούν στα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, μασούτης και Χαλκιαδάκης και σε επιλεγμένα πρατήρια βενζίνης ΕΚΟ.

Επιπλέον, όσοι είναι απόστρατοι σωμάτων ασφαλείας θα παίρνουν δώρο 100 ευρώ €πιστροφή.

- Ένστολοι

Αν ανήκετε στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σωμάτων Ασφαλείας και μεταφέρετε τη μισθοδοσία σας στη Eurobank έως και το τέλος του έτους θα κερδίσετε 100 ευρώ €πιστροφή.

ADVERTISEMENT

Alpha Bank

Η τράπεζα ενεργοποίησε μία νέα προσφορά για όσους ανοίξουν μέχρι και το τέλος του χρόνου λογαριασμό μισθοδοσίας ή σύνταξης μέσω του e-banking της, ακόμη κι αν είναι ήδη πελάτες της με άλλο καταθετικό προϊόν.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν δώρο όσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι και ανοίξουν το λογαριασμό «Alpha Μισθοδοσία».

Εφόσον το άνοιγμά του πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 31 Δεμεμβρίου 2023 και πιστωθεί σε αυτόν η μισθοδοσία ή η σύνταξη αντίστοιχα έως 31/3/2024, θα κερδίσουν 20.000 Bonus πόντους, στο πλάσιο του προγράμματος επιβράβευσης της τράπεζας.

Οι πόντοι αυτοί αντιστοιχούν σε δωρεάν αγορές σε συνεργάτες του προγράμματος αξίας τουλάχιστον 40 ευρώ.

Η πληθώρα επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζεται η τράπεζα εξασφαλίζει την εκμετάλλευση των πόντων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πρατήρια καυσίμων και σούπερ μάρκετ. Σημειώνεται ότι οι Bonus πόντοι της προσφοράς θα πιστωθούν έως τις 30.4.2024.