A- A+
Οι 3 φόροι που πρέπει να πληρωθούν έως 31/12 - Κερδίστε αναβολή τους μέσω καρτών

Έως τρεις φόρους καλούνται να εξοφλήσουν τα φυσικά πρόσωπα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με το ημερολόγιο της εφορίας.

Υπάρχει όμως η δυνατότητα να τακτοποιήσουν εμπρόθεσμα τους φόρους αυτούς, αλλά η πληρωμή να γίνει έως και 50 ημέρες αργότερα, εφόσον έχετ πιστωτική κάρτα με επαρκές διαθέσιμο όριο.

Ποιοι είναι οι 3 φόροι

Αναλυτικότερα, οι φόροι που πρέπει να πληρθούν από πολλούς φοροολούμενους είναι οι εξής:

- Η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ

- Η 6η δόση του φόρου εισοδήματος

- Η εξόφληση της δόσης Δεκεμβρίου για ρυθμισμένα χρέη που δίνει και διαβατήρια για την αναβίωση χαμένων ρυθμίσεων λόγω μη πληρωμής κάποιων ή όλων των δόσεων της περιόδου Μαρτίου - Νοέμβριου

ADVERTISEMENT

Περίοδος χάριτος μέσω πιστωτικών

Όσοι έχουν πιστωτικές κάρτες μπορούν να αναστείλουν την εξόφληση των φόρων αυτών έως και 50 ημέρες ή να τις πληρώσουν σε άτοκες δόσεις και ταυτόχρονα να είναι εντάξει με την εφορία.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:

- Για ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, δόσεις ρυθμισμένων χρεών

Πληρωμή με πιστωτική κάρτα και μετάθεση της εξόφλησης στην τράπεζα για το Φεβρουάριο.

Πχ. αν ο λογαριασμός της πιστωτικής κάρτας εκδίδεται κάθε 20 του μήνα και πληρώσουμε τις επόμενες ημέρες την εφορία, το ποσό θα εμφανιστεί στο λογαριασμό της 20ής Ιανουαρίου και η εξόφλησή του θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.

Tip: Αν δεν έχει ακόμη εκδοθεί ο λογαριασμός της κάρτας, πχ. εκδίδεται κάθε 27 του μήνα, περιμένετε να περάσει η ημερομηνία αυτή και μετά πληρώστε, ώστε να εμφανιστή η οφειλή στο λογαριασμό του Ιανουαρίου.

ADVERTISEMENT

- Για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Στην προκειμένη περίπτωση μπορείτε να σπάσετε τις δόσεις Δεκεμβρίου σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Αυτό γίνεται με τις πιστωτικές κάρτες όλων των τραπεζών και η εντολή πληρωμής γίνεται μέσω των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών.