A- A+
Εθνική Τράπεζα: Επένδυση σε ΧΑ και ευρώ - δολάριο χωρίς ρίσκο με απόδοση ως 10%

Στη διάθεση του κοινού θέτει και τις πρώτες ημέρες του 2020 η Εθνική Τράπεζα προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου, που δίνουν τη δυνατότητα απόδοσης έως και 10%.

Πρόκειται για ένα τύπο προϊόντος που θα καταργηθεί το επόμενο διάστημα από όλες τις τράπεζες, καθώς λόγω των αρνητικών επιτοκίων διεθνών η διάθεσή του είναι ασύμφορη.

Τα νέα προγράμματα της Εθνικής Τράπεζας θα διατίθενται έως και τις 7 Ιανουαρίου 2020.

Οι όροι τους είναι οι εξής:

- Το «EUR/USD Discrete Range+II» προσφέρει 100% προστασία στο αρχικό κεφάλαιο, αλλά δεν έχει  ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 0,10%.

Ανάλογα με την πορεία της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου η απόδοση μπορεί να φτάσει το 1%.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ισοτιμία να παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια του τριιμήνου εντός ενός εύρους τιμών από -1,75% έως +1,75% σε σχέση με την αρχική παρατήρηση

Η διάρκειά του είναι 3 μήνες και το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ.

- Το «FTSE/ATHEX EXCEL+» με διάρκεια 12 μήνες και το ελάχιστο ποσό επένδυσης τις 30.000 ευρώ.

Η τελική απόδοση για τον επενδυτή εξαρτάται από την πορεία του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ATHEX Large Cap του ΧΑ.

Αυτή διαμορφώνεται ως εξής:

- Αν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του χρόνου στο κλείσιμο της ημέρας ο δείκτης εμφανίσει αύξηση πάνω από 10% σε σχέση με την αρχική τιμή, τότε η απόδοση διαμορφώνεται στο 1%.

- Αν ο δείκτης δεν καταγράψει σε κανένα κλείσιμο άνοδο μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με την αρχική τιμή και στη λήξη η τιμή του είναι μειωμένη σε σχέση με την αρχική, τότε η απόδοση διαμορφώνεται στο 0,15%

- Αν ο δείκτης δεν καταγράψει σε κανένα κλείσιμο άνοδο μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με την αρχική τιμή και στη λήξη η τιμή του είναι αυξημένη σε σχέση με την αρχική, τότε θα λάβει απόδοση ίση με την άνοδο του δείκτη

Άρα στο καλύτερο σενάριο η απόδοση διαμορφώνεται στο 10% και στο χειρότερο στο 0,15%.