A- A+
Έσπασαν το φράγμα του 3% οι αποδόσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις της HSBC

Νέες αυξήσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων εφάρμοσε αυτήν την εβδομάδα η HSBC, προσφέροντας αποδόσεις που για πρώτη φορά ξεπερνούν το 3%.

Πρόκειται για τα αποδοτικότερα προγράμματα της κατηγορίας στην ελληνική αγορά, τα οποία μάλιστα διατίθενται ακόμη και για ποσά που ξεκινούν από τις 2.000 ευρώ.

Η HSBC τους τελευταίους μήνες προχωρά σε συνεχείς προς τα πάνω αναπροσαρμογές των επιτοκίων της, τα οποία ακολουθούν τις τάσεις των δεικτών euribor.

Να σημειωθεί πάντως ότι όλες οι καταθέσεις της HSBC και φυσικά το πελατολόγιό της, θα μεταφερθούν στην Παγκρήτια Τράπεζα, με την οποία υπάρχει ήδη συμφωνία.

Αυτό θα γίνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Από τη Δευτέρα 31/7 όλοι οι σημερινοί πελάτες του υποκαταστήματος του βρετανικού ομίλου, θα ανήκουν στην Παγρκήτια.

Οι αποδόσεις

Οι δύο τράπεζες πάντως μέχρι τότε θα λειτουργούν ως ανεξάρτητες. Αυτό σημαίνει ότι η HSBC θα δέχεται αυτήν την περίοδο νέους πελάτες.

Όσοι λοιπόν δεν έχουν πρόβλημα με το γεγονός ότι από τις 31/7 θα μεταφερθούν στην Παγκρήτια Τράπεζα, μπορούν να κλειδώσουν μία υψηλή απόδοση για τα χρήματά τους.

Αναλυτικότερα, τα επιτόκια για τις ακόλουθες διάρκειες ανέρχονται σε:

  • 2,31% - 2,33% για 1 μήνα
  • 2,4% - 2,42% για 2 μήνες
  • 2,50%  - 2,52% για 3 μήνες
  • 2,8% - 2,82% για 6 μήνες
  • 3,01% - 3,03% για 12 μήνες


Οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της προσυμφωνημένης περιόδου, ενώ σε περίπτωση πρόωρης ανάληψης των χρημάτων προβλέπεται πέναλτι που ουσιαστικά μηδενίζει το επιτόκιο.

Άρα, όσοι επιλέξουν προϊόντα της HSBC συστήνεται να τα διακρατήσουν μέχρι τη λήξη τους.