A- A+
Εμβάσματα σε άλλες τράπεζες στην Ελλάδα σε 0,7 δευτερόλεπτα υπόσχεται η Alpha Bank

Τη δυνατότητα άμεσης εκτέλεσης μεταφορών χρημάτων σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο υπόσχεται στους πελάτες της η Alpha Bank.

Πρώτη στην ελληνική αγορά, η Alpha Bank εφαρμόζει σε όλα τα κανάλια τραπεζικής εξυπηρέτησης  την καινοτόμο υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Με τον τρόπο αυτό μηδενίζει τον χρόνο που απαιτείται για τη διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων και την εκκαθάριση των συναλλαγών των πελατών της.

ADVERTISEMENT

Τι άλλαξε από τις 10/1

Από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μοναδική τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA.

Συγκεκριμένα, έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις απαραίτητες τεχνικές δοκιμές, σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα εκκαθάρισης διατραπεζικών πληρωμών, ΔΙΑΣ ΑΕ.

Ήδη, μάλιστα, η Alpha Bank έχει εκκαθαρίσει εκατοντάδες εντολές άμεσων πληρωμών για ποσά έως και 12.500 ευρώ, σε πραγματικό χρόνο μόλις 0,7 δευτερόλεπτα.

ADVERTISEMENT

Άμεση εκκαθάριση

Σύμφωνα με την τράπεζα, η εκκαθάριση των συναλλαγών πραγματοποιείται όχι την επόμενη εργάσιμη ημέρα όπως συνέβαινε κατά κανόνα μέχρι σήμερα, αλλά μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Με τον τρόπο αυτό η Alpha Bank συνεχίζει να πρωτοπορεί σε θέματα τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των Πελατών της και στον τομέα των Instant Payments».

Επιπλέον, εντός του πρώτου εξάμηνου του τρέχοντος έτους προγραμματίζεται η σταδιακή επέκταση των
άμεσων πληρωμών στα 100.000 ευρώ ανά συναλλαγή, καθώς και η επέκταση της προσβασιμότητας σε όλη την ΕΕ.

ΔΙαβάστε επίσης

* Εμβάσματα έως 500 ευρώ προς άλλες τράπεζες χωρίς προμήθειες μέσω του IRIS Online Payments