A- A+
Έκλεψαν 4 θυρίδες από το κατάστημα της Alpha Bank στο Ν. Ψυχικό - Έρευνα της ΕΛΑΣ

Στην αποκάλυψη ότι τέσσερις θυρίδες στο κατάστημα της Alpha Bank στο νέο Ψυχικό παραβιάστηκαν στις 13 Νοεμβρίου, προχώρησε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κλοπή έγινε αντιληπτή στις 13 Νοεμβρίου και έκτοτε έχει ξεκινήσει μαραθώνιος ερευνών της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των ληστών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θυρίδες ανήκουν σε συζύγους γνωστών επιχειρηματιών, οι οποίες κλήθηκαν στην τράπεζα για την ενημέρωσή τους.

Έκλεψαν εκατομμήρια ευρώ

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι μισθωτές των θυρίδων, εκλάπησαν χρηματικά ποσά μεγάλης αξίας, εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τιμαλφή, όπως αναφέφει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Ο τρόπος πάντως που έγινε η ληστεία είναι περίεργος. Κι αυτό διότι δεν υπήρξε παραβίαση του καταστήματος όταν αυτό ήταν κλειστό.

Άρα, η Αστυνομία θεωρεί ότι η κλοπή έγινε είτε από μισθωτή θυρίδας που εισήλθε στο χώρο κατά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος ή υπάρχει συνεργός από το προσωπικό της τράπεζας που έχει πρόσβαση στους χώρους των θυρίδων.

Σημειώνεται πάντως πως δεν έχει παραβιαστεί καμία άλλη θυρίδα, πέραν των τεσσάρων που προαναφέρθηκαν.

ADVERTISEMENT

Το ριφιφί στην ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η κλοπή στο κατάστημα της Alpha Bank φέρνει μνήμες από την πρώτη ληστεία που είχε πραγματοποιηθεί σε τραπεζικές θυρίδες στην Ελλάδα, σε κατάστημα της Τράπεζας Εργασίας στην οδό Καλλιρόης με τη μέθοδο του ριφιφί, το Δεκέμβριο του 1992.

Πρόικειται για μία υπόθεση που παραμένει ανεξυχνίαστη έως σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, οι δράστες μπήκαν στο θησαυροφυλάκιο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Εργασίας και άνοιξαν τις 301 από τις 1151 θυρίδες της τράπεζας.

Οι ληστές έφτασαν στο χώρο των θυρίδων σκάβοντας ένα τούνελ 20 μέτρων, το οποίο ξεκινούσε από το απέναντι ρεύμα της Καλλιρόης.

Από τις έρευνες της αστυνομίας που έγιναν μετά τη ληστεία, βρέθηκαν τα εργαλεία που είχαν χρησιμοποιήσει για τη διάνοιξη του τούνελ, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα βαγονέτο.

Μάλιστα, την ώρα που τρυπούσαν τον τοίχο της τράπεζας, χτύπησε συναγερμός, αλλά καθώς ήταν Σαββατοκύριακο και το υποκατάστημα ήταν κλειστό χωρίς εξωτερικά ίχνη παραβίασης, η υπηρεσία ασφαλείας της τράπεζας θεώρησε το γεγονός τυχαίο.

Τα ρεπορτάζ της εποχής έκαναν λόγω για κλοπιμαία αξίας ακόμη και 3 δισ. δραχμών, καθώς περιελάμβαναν κοσμήματα, τιμαλφή, ράβδους χρυσού και χαρτονομίσματα.

Οι πραγματικοί ένοχοι της ληστείας δεν βρέθηκαν ποτέ, καθώς δεν βρέθηκα καμία απόδειξη για συμμετοχή υπόπτων, μεταξύ των οποίων και στελέχη του καταστήματος, στη ληστεία.

Έτσι, η υπόθεση αποτελεί μέχρι σήμερα ένα άλυτο μυστήριο