A- A+
Δωρεάν το τεστ για τον κορωνοϊό στους ασφαλισμένους στην Groupama - Η διαδικασία

Στην πλήρη κάλυψη του κόστους για το μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους ασφαλισμένους του προγράμματoς πρωτοβάθμιας περίθαλψης Santé Vital, προχωρά η Groupama.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση ύπαρξης συμπτωμάτων τα οποία υποδεικνύουν πιθανή προσβολή από τον ιό, ο ασφαλισμένος θα πρέπει αρχικά να εξεταστεί από ιατρό του δικτύου της Affidea με ειδικότητα πνευμονολόγου ή παθολόγου ή καρδιολόγου ή ΩΡΛ.

Εάν κρίνεται απαραίτητο να παραπεμφθεί για τεστ ανίχνευσης του ιού, ο ασφαλισμένος δε θα καταβάλει κανένα ποσό συμμετοχής στην ιατρική επίσκεψη.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ είναι θετικό, θα υποβληθεί άλλες δύο φορές στην εξέταση -μετά την πάροδο 14 ημερών και μετά από τρεις επιπλέον ημέρες.

Σημειώνεται ακόμα ότι οι ενεργοί πελάτες των υπόλοιπων ομαδικών και ατομικών συμβολαίων Ζωής της Groupama Ασφαλιστικής, έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό, τόσο σε ιατρεία του ομίλου ΙΑΣΩ, όσο και στο δίκτυο των διαγνωστικών κέντρων των ομίλων Βιοιατρική και Affidea  σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Η κάλυψη από την Εθνική

Την εξέταση Μοριακής Ανίχνευσης (PCR) για τον SARS-CoV2 καλύπτει και η Εθνική Ασφαλιστική μέσω του προγράμματος Full [Ηealth] ΔΙΑΓΝΩΣΗ.

Με ελάχιστη συμμετοχή τους, οι ασφαλισμένοι της έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν στο τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων της συνεργαζόμενης Affidea.

Οι ασφαλισμένοι καλούν στο συντονιστικό κέντρο 18189 και αναφέρουν τα χαρακτηριστικά συμπτώματα βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Το συντονιστικό κέντρο προγραμματίζει το ιατρικό ραντεβού σε μία εκ των ειδικοτήτων (πνευμονολόγος, παθολόγος, καρδιολόγος και ΩΡΛ) που ανήκει στο δίκτυο AFFIDEA.

Ο γιατρός, μετά την κλινική εξέταση,συντάσσει σχετικό παραπεμπτικό διενέργειας της εξέτασης μοριακής ανίχνευσης για SARS-CoV-2, στο οποίο αναφέρονται τα στοιχεία του ασφαλισμένου, η ημέρα της επίσκεψης και η συμπτωματολογία.

Ο ασφαλισμένοςπροωθεί μέσω email στο ethniki@affidea.com το παραπεμπτικό ή καλεί στο συντονιστικό κέντρο, 18189, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος συμβολαίου και προϋποθέσεων για τη διενέργεια της εξέτασης και για να ενημερωθεί για το διαγνωστικό κέντροστο οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Το παραπεμπτικό έχει ισχύ 2 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της συνταγογράφησης.