A- A+
Καλύπτει το τεστ για τον κορωνοϊό η Εθνική Ασφαλιστική στα προγράμματά της

Την εξέταση Μοριακής Ανίχνευσης (PCR) για τον SARS-CoV2 καλύπτει πλέον η Εθνική Ασφαλιστική μέσω του προγράμματος Full [Ηealth] ΔΙΑΓΝΩΣΗ.

Ειδικότερα, μέσω του Προγράμματος Διαγνωστικών – Εξωνοσοκομειακών Εξετάσεων Full [Health]) ΔΙΑΓΝΩΣΗ, με ελάχιστη συμμετοχή τους, οι ασφαλισμένοι της έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν στο τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων της συνεργαζόμενης Affidea.

Όσοι λοιπόν, είναι κάτοχοι του Full [Health] ΔΙΑΓΝΩΣΗ, μπορούν να απευθυνθούν σε ιατρό του εν λόγω δικτύου, και εφόσον κριθεί απαραίτητο, να υποβληθούν στην εξέταση σε ένα από τα κατάλληλα εξοπλισμένα διαγνωστικά κέντρα της Affidea.

Η διαδικασία για την εξέταση

Οι ασφαλισμένοι καλούν στο συντονιστικό κέντρο 18189 και αναφέρουν τα χαρακτηριστικά συμπτώματα βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Το συντονιστικό κέντρο προγραμματίζει το ιατρικό ραντεβού σε μία εκ των ειδικοτήτων (πνευμονολόγος, παθολόγος, καρδιολόγος και ΩΡΛ) που ανήκει στο δίκτυο AFFIDEA.

Ο γιατρός, μετά την κλινική εξέταση,συντάσσει σχετικό παραπεμπτικό διενέργειας της εξέτασης μοριακής ανίχνευσης για SARS-CoV-2, στο οποίο αναφέρονται τα στοιχεία του ασφαλισμένου, η ημέρα της επίσκεψης και η συμπτωματολογία.

Ο ασφαλισμένοςπροωθεί μέσω email στο ethniki@affidea.com το παραπεμπτικό ή καλεί στο συντονιστικό κέντρο, 18189, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος συμβολαίου και προϋποθέσεων για τη διενέργεια της εξέτασης και για να ενημερωθεί για το διαγνωστικό κέντροστο οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Το παραπεμπτικό έχει ισχύ 2 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της συνταγογράφησης.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το Πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Ασφαλιστικής (www.ethniki-asfalistiki.gr) ή στο τηλεφωνικό κέντρο 18189 (Ελλάδα) ή στο +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό).