A- A+
Δωρεάν πλέον οι μεταφορές έως 500 ευρώ την ημέρα από τράπεζα σε τράπεζα

Δωρεάν θα μπορούν να στέλνουν από εδώ και στο εξής ιδιώτες έως και 500 ευρώ την ημέρα από τράπεζα σε τράπεζα, μετά τις τελευταίες αλλαγές στα τιμολόγιά τους.

Ο λόγος γίνεται για την υπηρεσία Iris Online Payments και για χρήση της από την υπηρεσία mobile banking των 4 συστημικών ομίλων.

Μετά τις Alpha Bank και Eurobank που προσφέρουν τη δυνατότητα αποστολής έως 500 ευρώ ημερησίως χωρίς καμία προμήθειε, η Τράπεζα Πειραιώς από τη Δευτέρα 19/12 κατήργησε τις χρεώσεις που επέβαλε, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Εθνική Τράπεζα.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία

Μέσω του Iris Online Payments και της εφαρμογής του mobile banking της τράπεζάς τους, οι ιδιώτες μπορούν να αποστείλουν έως 500 ευρώ κάθε ημέρα, ακόμη και τις αργίες, σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία.

Δηλαδή μπορούν να αποσταλούν 7 ημέρες την εβδομάδα, ακόμη και τις αργίες, χρήματα είτε σε λογαριασμούς του ίδιου του αποστολέα σε άλλη τράπεζα ή σε τρίτους, ανεξάρτητα από την τράπεζα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι.

Η μεταφορά γίνεται με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη και εκτελείται εντός ολίγων δευτερολέπτων.

Το ημερήσιο πλαφόν ανέρχεται σε 500 ευρώ, ενώ δεν υπάρχει όριο ως προς τον αριθμό των συναλλαγών.

Εννοείται ότι δεν επιβάλλεται καμία χρέωση στον παραλήπτη των χρημάτων.

ADVERTISEMENT

Ο λογαριασμός πίστωσης

Σημειώνεται ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει την τράπεζα και το λογαριασμό στον οποίο θέλει να πιστώνονται τα χρήματα που του μεταφέρονται μέσω IRIS.

Επίσης, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε την τράπεζα ή λογαριασμό, μέσω των ρυθμίσεων της υπηρεσίας στο m-banking.

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής χρημάτων μεταξύ λογαριασμών του ίδιου ατόμου, που βρίσκονται σε διαφορετικές τράπεζες.