A- A+
Ασφαλίστε έξυπνα το ΙΧ σας από μόλις 10 ευρώ το μήνα - Τι σας συμφέρει περισσότερο

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να πληρώνετε υψηλά ασφάλιστρα για το αυτοκίνητό σας χωρίς λόγο, ενώ μπορείτε να μειώσετε το σχετικό κόστος δίχως εκπτώσεις στις καλύψεις;

Η αλήθεια είναι ότι με την πληθώρα προγραμμάτων που διατίθενται στην ελληνική αγορά η επιλογή του κατάλληλου για το όχημά μας δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση στον κόσμο.

Ωστόσο, ακολουθώντας μερικούς βασικούς κανόνες, μπορείτε να έχετε τις καλύψεις που πραγματικά χρειάζεστε και στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.



Πώς να επιλέξετε

Συγκεκριμένα, πριν την τελική επιλογή θα πρέπει να εξετάσετε τα ακόλουθα:

- Οι καλύψεις

Από τους κινδύνους που θα επιλέξετε για κάλυψη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το ύψος του ασφαλίστρου.

Μπορείτε να επιλέξετε το βασικό πακέτο, το πυρός / κλοπής ή τη μικτή ασφάλεια.

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο ακριβό είναι το όχημά σας, τόσο περισσότερες καλύψεις θα πρέπει να επιλέγετε.

Αν όμως είναι χαμηλής αξίας, η μικτή ασφάλιση, που καλύπτει ίδιες ζημιές για ατύχημα που προκαλέσατε εσείς είναι πολύ πιθανό να μην σας συμφέρει.

Αυξάνει σημαντικό το κόστος της ασφάλισή σας, ενώ η αποζημίωση που λαμβάνετε, εάν αφαιρεθεί και η απαλλαγή, η συμμετοχή σας δηλαδή στο κόστος αποκατάστασης των ζημιών, είναι χαμηλή.


ADVERTISEMENT


- Οι απαλλαγές

Αν όμως επιλεγεί η μικτή ασφάλιση, είναι πολύ σημαντικό το ύψος της απαλλαγής που θα ορίσετε.

Ο κανόνας είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι αυτή, τόσο πιο χαμηλό το ασφάλιστρό σας.

Έχετε στο πλαίσιο αυτό την επιλογή να ρίξετε σημαντικά το κόστος της ασφάλισης, επιλέγοντας ένα μεγαλύτερο ποσό απαλλαγής.

Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση αν πάθετε ζημιά που θα καλύψει η δική σας ασφαλιστική εταιρεία, το ποσό που θα πληρώσετε για την επιδιόρθωσή της θα είναι υψηλότερο.


- Η διάρκεια του συμβολαίου

Παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο ως προς το ύψος των ασφαλίστρων. Ο κανόνας είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της ασφάλισης, τόσο καλύτερη τιμή πετυχαίνεται.

Οι εκπτώσεις που προσφέρουν οι εταιρείες στα συμβόλαια ετήσιας διάρκειας μπορεί να φτάνουν έως και το 40% σε βάθος 12 μηνών.

Εάν όμως δεν κινείτε το αυτοκίνητό σας όλους τους μήνες του χρόνου, η μικρότερη διάρκεια, δηλαδή τα μηνιαία, τριμηνιαία ή εξαμηνιαία συμβόλαια συστήνονται από τις εταιρείες.

ADVERTISEMENT

Οι τιμές

Ως προς τις τιμές, έχετε τη δυνατότητα με μία έρευνα αγοράς, να ρίξετε σημαντικά το κόστος ασφάλισης του οχήματός σας.

Σήμερα, υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς ο ανταγωνισμός λειτουργεί αποτελεσματικά στην αγορά.

Έτσι, μπορείτε να βρείτε συμβόλαια, που ανάλογα με τη διάρκεια, κοστίζουν από:

- 10 ευρώ το μήνα

- 42 ευρώ το εξάμηνο

- 70 ευρώ το χρόνο