A- A+
Ασφάλιση κατοικιών - Προσφορές από τις τράπεζες για να μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ έως και 10%

Κίνητρα για την ασφάλιση της κατοικίας σας προσφέρουν οι τράπεζες μέσω νέων προσφορών που ενεργοποίησαν στα προγράμματα της κατηγορίας.

Τα πιστωτικά ιδρύματα θέλουν να εκμεταλλευτούν την τρέχουσα συγκυρία για την αύξηση των πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων για κατοικίες.

Κι αυτό διότι μετά την αλλαγή της νομοθεσίας, όσοι ασφαλίζουν το σπίτι τους έναντι των βασικών κινδύνων, κερδίζουν 10% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ.

Η νέα νομοθεσία

Αναλυτικότερα, από το 2024 ο φόρος θα είναι μειωμένος για όσους ιδιοκτήτες ασφαλίσουν τα σπίτια τους για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Δηλαδή η έκπτωση του 2024 θα υπολογιστεί με βάση τους μήνες ασφάλισης του 2023, η έκπτωση του 2025 με βάση τους μήνες ασφάλισης του 2024 κ.ο.κ.

Το ποσοστό της έκπτωσης εξαρτάται από το χρονικό διάστημα της ασφάλισης και διαμορφώνεται σε:

- 10% για ασφάλιση 12 μηνών

- 7,5% για ασφάλιση 9 μηνών τουλάχιστον

- 2,5% για ασφάλιση 3 μηνών τουλάχιστον

Από εκεί και πέρα, για να κερδίσετε τη μείωση στο φόρο θα πρέπει το ακίνητο να είναι ασφαλισμένο έναντι φυσικών καταστροφών (σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρες) στο 100% της αξίας του.

Επίσης το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο θα πρέπει να είναι υπολογισμένο με τουλάχιστον 1.000 ευρώ το τμ.

ADVERTISEMENT

Οι προσφορές των τραπεζών

Αυτήν την περίοδο οι συστημικοί όμιλοι δίνουν επιπλέον κίνητρο στους πελάτες τους για να ασφαλίσουν τα ακίνητά τους.

Πρόκειται για τις εξής προσφορές:

Alpha Bank

Όσοι ασφαλίσουν την κατοικία τους θα κερδίζουν επιβράβευση σε Bonus πόντους. Συγκεκριμένα:

- 5.000 Bonus πόντους με κάθε νέο συμβόλαιο Alpha Home Insurance

- 5.000 Bonus πόντους με κάθε νέο συμβόλαιο Alpha Safe Home (ασφάλιση περιεχομένου)

- 15.000 Bonus πόντους και με τα δύο προγράμματα


Eurobank

Κερδίζετε 3% της αξίας των ασφαλίστρων σας με όλα τα προγράμματα, εάν καταβάλλετε τα ασφάλιστρά σας με πάγια εντολή μέσα από πιστωτική κάρτα Eurobank που συμμετέχει στο  πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή.

Επιπλέον, εάν ασφαλίσετε το σπίτι σας έναντι φυσικών καταστροφών με το πρόγραμμα που προσφέρει η τράπεζα, συμμετέχετε στο πρόγραμμα EurolifeSYN+.

Με τον τρόπο αυτό από το δεύτερο συμβόλαιο που συνάνπτετε, πχ. για την ασφάλιση του περιεχομένου της κατοικίας σας, έχετε αρχική έκπτωση 5%, που μπορεί να φτάσει το 15% όσο συνεχίζετε να αποκτάτε προϊόντα.


Εθνική Τράπεζα

Προσφέρει έκπτωση 10% από την Εθνική Ασφαλιστική στα μικτά ασφάλιστρα του πρώτου έτους ενεργοποιώντας το πρόγραμμα Full Προστασία Κατοικίας έως 31/12/2023.

Επιπλέον, κερδίζετε έκπτωση 3,5% εάν πρόκειται για μόνιμη κατοικία που διαθέτει πόρτα ασφαλείας με συναγερμό ή 5% εάν ο συναγερμός συνδέεται με κέντρο λήψης σημάτων εταιρείας security.


ADVERTISEMENT

Σύγκριση ασφαλίστρων

Σημειώνεται ότι αυτήν την περίοδο υπάρχει πληθώρα προσφορών από το σύνολο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Οι τιμές στην ασφάλιση κατοικιών ένταντι φυσικών φαινομένων μπορεί να ξεκινούν ακόμη και από επίπεδα χαμηλότερα του 1 ευρώ ανά τμ κατ΄ έτος.

Τα συμβόλαια της κατηγορίας καλύπτουν τους ασφαλισμένους από τους εξής κινδύνους:

  • Κεραυνός
  • Σεισμός
  • Πλημμύρα, Θύελλα, Καταιγίδα
  • Χιόνι, Χαλάζι, Παγετός
  • Πτώση δένδρων / στύλων

Από την άλλη πλευρά, η ασφάλεια για φωτιά είναι διαφορετική κάλυψη, αλλά υπάρχει σε όλα τα πακέτα σπιτιού.