A- A+
Άρχισαν οι καθυστερήσεις: Δεν καταβλήθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ
Δεν καταβλήθηκαν την Πέμπτη, όπως ήταν προγραμματισμένο, τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, καθώς ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους. Κανονικά οι συντάξεις.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αθανάσιος Μπακαλέξης, νέος διοικητής του ΟΓΑ, ο οργανισμός είναι σε ετοιμότητα να καταβάλει τα εν λόγω επιδόματα, περιμένει όμως τη χρηματοδότηση.

Ποιους αφορούν

Πρόκειται για επιδόματα που είτε βασίζονται σε δικαστικές αποφάσεις, είτε δεν έχουν καταβληθεί λόγων λαθών στα στοιχεία των δικαιούχων και τα οποία αφορούν τα έτη 2013 και 2014.

Τα επιδόματα επρόκειτο να πληρωθούν σήμερα, όπως είχε ανακοινώσει ο μέχρι πρότινος διοικητής του ΟΓΑ.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν διότι προ 10ημέρου είχαν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος ρευστά διαθέσιμα ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Τι γίνεται με συντάξεις

«Ο ΟΓΑ έχει την ετοιμότητα να πληρώσει, πλην όμως έθεσε θέμα πληρωμής» είπε ο κ. Μπακαλέξης και υπογράμμισε ότι οι συντάξεις, οι τακτικές πληρωμές δηλαδή, καταβάλλονται κανονικά.

«Στις 2 Ιουνίου οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά», δήλωσε ο ίδιος.

Σημείωσε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα που αφορούν δικαστικές αποφάσεις κι έχουν καθυστερήσει πολύ.

Και πρόσθεσε πως οι υπόλοιπες περιπτώσεις, που είναι περιπτώσεις που έχουν καθυστερήσει επειδή έγιναν λάθη, θα πληρωθούν εντός του Ιουλίου, με τη δεύτερη δόση.