A- A+
Άνοιξε το IRIS για δωρεάν εμβάσματα έως 500 ευρώ την ημέρα σε μία ακόμη τράπεζα

Επεκτείνεται σταδιακά σε όλες τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα η υπηρεσία αποστολής δωρεάν instant εμβασμάτων με την ονομασία IRIS.

Μέσω αυτής μπορείτε να αποστείλετε έως 500 ευρώ ημερησίως χωρίς να πληρώσετε προμήθεια, ανεξάρτητα από την τράπεζα στην οποία τηρείται ο λογαριασμός του παραλήπτη.

Επιπλέον, για την εκτέλεση της μεταφοράς δεν απαιτείται η χρήση ΙΒΑΝ, παρά μόνο ο αριθμός κινητού τηλεφώνου με τον οποίο έχει εγγραφεί στην υπηρεσία ο κάτοχος του λογαριασμού.

Τέλος, τα χρήματα πιστώνονται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο λογαριασμό του παραλήπτη, ανεξαρτήτως της ημέρας εκτέλεσης της συναλλαγής.

Η νέα προσθήκη

Στο αρχικό σχήμα της υπηρεσίας συμμετείχαν μόνον οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, δηλαδή οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.

Πριν μερικούς μήνες εντάχθηκε στο IRIS και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, ενώ πλέον συμμετέχει στην υπηρεσία και η Viva Bank.

Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της μπορούν να δέχονται και να αποστέλουν έως και 500 ευρώ ημερησίως δωρεάν.

Η εγγραφή στην υπηρεσία της Viva γίνεται μέσω του e-banking της. Συγκεκριμένα, κάνετε κλικ στις μεταφορές, όπου θα δείτε το σήμα του IRIS.

Επιλέγοντάς το μεταφέρεστε σε μία οθόνη, όπου καταχωρείτε το λογαριασμό μέσω του οποίου θέλετε να αποστέλλετε ή να δέχεστε χρήματα και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.

Η «καινοτομία» της Viva, σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IRIS τόσο μέσω του e-banking, όσο και μέσω του m-banking της.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ανεξάρτητα από το ποσό της μεταφοράς, δεν χρεώνεστε καμία προμήθεια.

ADVERTISEMENT

Πώς λειτουργεί το IRIS

Κάθε συνδρομητής της υπηρεσίας επιλέγει τόσο το λογαριασμό από τον οποίο θέλει να μεταφέρει χρήματα, όσο και το λογαριασμό στον οποίο θα πιστώνονται όλα τα εμβάσματα προς εκείνον.

Φυσικά, οι ρυθμίσεις αυτές μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν. Για παράδειγμα, μπορεί να αλλάξει κάποιος το λογαριασμό στον οποίο θα δέχεται χρήματα, επιλέγοντας άλλη τράπεζα για τις πιστώσεις.

Επιπλέον, για την αποστολή δεν χρησιμοποιείται όπως στα κλασικά εμβάσματα ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού του παραλήπτη, αλλά το κινητό του τηλέφωνο ή ο ΑΦΜ του.

Με τον τρόπο αυτό ο καθένας μπορεί να μεταφέρει χρήματα προς:

- Λογαριασμούς δικούς του σε άλλες τράπεζες από αυτήν που επιλέγεται για την αποστολή

- Λογαριασμούς τρίτων ανεξάρτητα από την τράπεζα στην οποία τηρούνται

ADVERTISEMENT

Τα όρια

Το ημερήσιο όριο ανά συνδρομητή της υπηρεσίας είναι 500 ευρώ και ισχύει τόσο για τις εργάσιμες ημέρες όσο και για τις αργίες.

Είναι δε ενιαίο για όλες τις τράπεζες. Δηλαδή, δεν ισχύει ανά πιστωτικό ίδρυμα. Μπορείτε να μεταφέρετε αυτά τα χρήματα είτε από μία τράπεζα ή από περισσότερες.

Για παράδειγμα, αν κάνετε μία μεταφορά IRIS μέσω της Alpha Bank ύψους 250 ευρώ, θα σας απομένουν συναλλαγές αξίας 250 ευρώ την ίδια ημέρα ανεξάρτητα από το αν αυτές γίνουν μέσω της Alpha Bank ή άλλης τράπεζας.

Ως εκ τούτου, ανάλογα με τον αριθμό των ημερών κάθε μήνα, μπορείτε να αποστείλετε σε μηνιαία βάση έως και 15.500 ευρώ χωρίς να πληρώσετε ούτε 1 σεντς προμήθειας.