A- A+
Αγορά POS και σύνδεση με ταμειακές μηχανές με επιδότηση - Ανοίγουν ξανά οι αιτήσεις για τα vouchers

Στην ενεργοποίηση ενός νέου κύκλου αιτήσεων για την επιδότηση των επιχειρήσεων που θα διασυνδέσουν τις ταμειακές μηχανές τους με τα POS, προχωρά άμεσα η κυβέρνηση.

Ο λόγος γίνεται για το πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές», το οποίο επιδοτεί μέρος του κόστους για την αγορά POS και τη διασύνδεσή του με ταμειακές μηχανές.

Πρόκειται για μία υποχρέωση που έχουν όλες οι επιχειρήσεις έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024, καθώς εάν δεν δοθεί άλλη παράταση, θα αρχίσουν να υποβάλλονται πρόστιμα από την 1η Μαρτίου.

Τι επιδοτείται

Οι αιτήσεις θα ανοίξουν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και θα κλείσουν στις 12 Μαρτίου. Θα αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες:

- Κατηγορία 1: Προμήθεια νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου EFT/POS: Έως 150 ευρώ


- Κατηγορία 3: Λήψη υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης & λογισμικών τιμολόγησης: Έως 300 ευρώ


- Κατηγορία 4: Αναβάθμιση ΦΤΜ & ΑΔΗΜΕ για διασύνδεση με EFT/POS: Έως 125 ευρώ ανά ΦΗΜ


- Κατηγορία 5: Αντικατάσταση ΕΑΦΔΣΣ, εκτός των επιχειρήσεων εστίασης: Έως 380 ευρώ ανά ΕΑΦΔΣΣ


- Κατηγορία 6: Αντικατάσταση ΦΗΜ (ΦΤΜ ή ΑΔΗΜΕ ή ΕΑΦΔΣΣ) επιχειρήσεων εστίασης: Έως 380 ευρώ ΦΗΜ

Μέσω του προγράμματος λαμβάνετε vouchers, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείτε στον έμπορο της επιλογής σας για να πληρώσετε για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιλέξατε.

ADVERTISEMENT

Η διαδικασία εξαργύρωσης

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει σε πρώτη φάση να υποβάλλουν την αίτησή τους στην ιστοσελίδα του προγράμματος στο https://beneficiary.digitalsme.gov.gr/

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxinet, πατώντας στο κουμπί «Είσοδος με διαπιστευτήρια Taxisnet» που θα δείτε στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αφού υποβάλλετε την αίτηση και εγκριθείτε, θα εμφανιστεί στην πλατφόρμα η επιλογή «Έκδοση και διαχείριση επιταγών».

Εκεί πληκτρολογείτε το ποσό στο οποίο επιθυμείτε να εκδοθεί η επιταγή (μέχρι το ύψος του ποσού που αναγράφεται ως «Διαθέσιμο ποσό για έκδοση νέων επιταγών» στην οθόνη σας) και μετά πατήστε το κουμπί «Αίτημα έκδοσης νέας επιταγής».

Στη συνέχεια στον πίνακα «Οι επιταγές μου» θα εμφανιστεί στην οθόνη σας η επιταγή εφόσον εγκριθεί.

Σημειώνεται ότι την επιταγή θα τη λάβετε και στην επιβεβαιωμένη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας.

Τέλος, επιλέγετε το προϊόν που επιθυμείτε και δείχνετε στον έμπορο την επιταγή σας. Επίσης του δίνετε το ΑΦΜ σας και αυτομάτως λαμβάνετε μήνυμα στο κινητό, που έχετε δηλώσει στην αίτησή σας, με έναν κωδικό μιας χρήσης που επίσης πρέπει να δώσετε στον Έμπορο.