A- A+
Alpha Bank: Με βελτιωμένους όρους οι λογαριασμοί προθεσμίας από 28/2 - Ποιες αλλαγές έγιναν

Σε βελτιώσεις στους όρους διάθεσης ορισμένων προθεσμιακών καταθέσεων προχώρησε η Alpha Bank, θέτοντάς τις σε εφαρμογή από την Τρίτη 28/2.

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν τόσο αυξήσεις στα επιτόκια, όσο και μειώσεις στο ελάχιστο ποσό κατάθεσης που απαιτείται για το άνοιγμα ενός προθεσμιακού λογαριασμού.


Διαβάστε επίσης: Ρελάνς της Τράπεζας Χανίων στις προθεσμιακές καταθέσεις με κλιμακούμενα έως το 3,10% επιτόκια - Όλες οι λύσεις


Τι άλλαξε

Αναλυτικότερα, από τις 28/2 σε ισχύ τίθενται τα εξής:

1. ALPHA ΠPOΘEΣMIAKH ME BONUS

Η τράπεζα όχι μόνο αύξησε τα επιτόκια, αλλά προχώρησε και σε κατάργηση των κλιμάκων. Έτσι, ανεξάρτητα από το ποσό της κατάθεσης η ετησιοποιημένη απόδοση είναι η ίδια.

Επιπλέον, μειώθηκε το ελάχιστο ποσό για άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού από τις 50.000 στις 20.000 ευρώ.

Τα νέα επιτόκια διαμορφώνονται σε:

  • 0,45% στο 3μηνο
  • 0,70% στο 6μηνο
  • 0,95% στο 12μηνο

Επιπλέον, ο καταθέτης κερδίζει Bonus πόντους πέραν των τόκων, που αποτελούν πραγματικό χρήμα, μιας και μπορεί να τους εξαργυρώσεις σε καθημερινές αγορές, πχ. στο σούπερ μάρκετ ή σε πρατήριο καυσίμων.

Ως προς την επιβράβευση υπάρχει κλιμάκωση ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης.

2. ALPHA ΠΡΟΟΔΟΣ PLUS

Πρόκειται για το τελευταίο πρόγραμμα της κατηγορίας που λάνσαρε στα τέλη του 2022 η τράπεζα.

Από την Τρίτη 28/2 οι δύο εκδόσεις, 12μηνης και 24μηνης διάρκειας θα είναι διαθέσιμες και για ποσά από 20.000 ευρώ έναντι 30.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι και την περασμένη εβδομάδα.

Τα επιτόκια σε αυτό το πρόγραμμα αυξάνονται ανάλογα με το ποσό της κατάθεσης, και φτάνουν μεσοσταθμικά έως το 1,488% στο 12μηνο και το 2% στο 24μηνο.