A- A+
Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας
Προς πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με στόχο να βρεθούν πόροι για το ασφαλιστικό σύστημα.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις «περί εισαγωγής ενδεχομένως άλλων πόρων στο σύστημα».

Η ελληνική πρόταση

Σχολιάζοντας την ενημέρωση αυτή, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας διευκρίνιζαν ότι θα γίνει πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Υπενθυμίζεται πως οι εισφορές είχαν μειωθεί με το δεύτερο μνημόνιο, με την τρόικα να έχει απορρίψει το καλοκαίρι πρόταση για εκ νέου αύξησή τους.

Συγκεκριμένα, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών από το καλοκαίρι του 2014 έχει φτάσει το 5%.

«Ενημέρωσα τον κ. αντιπρόεδρο, ότι στο θέμα των συντάξεων έχουμε προτείνει μια συνολική αναθεώρηση του συστήματος, που θα ικανοποιεί ως γενικό ισοδύναμο όλες τις επιμέρους δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει και του ζήτησα να εξετάσει το ενδεχόμενο ο δημοσιονομικός στόχος τον οποίο έχουμε δεσμευτεί ότι θα τιμήσουμε, να μην επιτευχθεί κυρίως με μείωση συντάξεων, αλλά με εισαγωγή ενδεχομένως άλλων πόρων στο σύστημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια των δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους.