A- A+
Αδύνατη πλέον η αποστολή μετρητών σε ΑΤΜ για ανάληψη από τρίτους μέσω υπηρεσίας της Τρ. Πειραιώς

Μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας στην υπηρεσία winbank «Λεφτά στο λεπτό», που επιτρέπει την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ χωρίς κάρτα, ενεργοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών από λογαριασμό μέσω ΑΤΜ, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση κάρτας, απλά με την πληκτρολόγηση ενός κωδικού που δημιουργείται μέσω e-banking ή m-banking.

Οι κίνδυνοι

Ωστόσο, μέσω της υπηρεσίας δεν ήταν λίγοι οι πελάτες της τράπεζας που έπεσαν θύματα κλοπής, με δική τους σε κάθε περίπτωση ευθύνη.

Επιτήδειοι τους έπειθαν να τους αποστείλουν τον κωδικό που δημιουργείται για την ανάληψη μετρητών, και στη συνέχεια σήκωναν τα χρήματα και γίνονταν ...καπνός.

Για το λόγο αυτό η τράπεζα έχει προχωρήσει έως σήμερα σε διαδοχικές μειώσεις των ορίων ανάληψης μετρητών μέσω της υπηρεσίας, ώστε τουλάχιστον να μην χάνονται μεγάλα ποσά.

ADVERTISEMENT

Το νέο σύστημα

Πλέον, η τράπεζα καθιστά αδύνατη τη χρήση της υπηρεσίας από τρίτο, μέσω μίας νέας δικλείδας ασφαλείας που δημιούργησε.

Συγκεκριμένα, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής είναι πλέον απαραίτητη η χρήση της εφαρμογής winbank mobile κατά τη στιγμή της ανάληψης.

Στην οθόνη του ΑΤΜ εμφανίζεται ένας κωδικός QR, τον οποίο ο χρήστης πρέπει να σκανάρει. 

Στη συνέχεια καλείται να εγκρίνει την συναλλαγή μέσω της εφαρμογής winbank mobile, για να βγουν τα χρήματα.

ADVERTISEMENT

Τα όρια

Η διαδικασία έκδοσης κωδικού ανάληψης μετρητών και τα όρια της συναλλαγής «winbank λεφτά στο λεπτό» παραμένουν τα ίδια.

Αναλυτικότερα, το μηνιαίο όρο διαμορφώνεται στα 500 ευρώ και το ημερήσιο όριο στα 200 ευρώ.

Η τράπεζα τονίζει ότι η υπηρεσία θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τον ίδιο τον πελάτη, εάν έχει ξεχάσει την χρεωστική του κάρτα και χρειάζεται άμεσα μετρητά.