A- A+
Τρ. Πειραιώς: Μειώνει το όριο στην υπηρεσία «Λεφτά στο Λεπτό» - Αλλαγές και στο easypay

Σε αλλαγές υπηρεσιών της που χρησιμοποιούνται για την αποστολή χρημάτων προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς το επόμενο διάστημα, περιορίζοντας τα όρια και ορισμένες δυνατότητές τους.

Ο λόγος γίνεται από τη μία πλευρά για την υπηρεσία «Λεφτά στο Λεπτό», μέσω της οποίας οι πελάτες της μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών χωρίς κάρτα από ΑΤΜ της.

Από την άλλη, θα αλλάξει ο τρόπος κατάθεσης μετρητών σε λογαριασμούς της Τράπεζας Πειραιώς όταν χρησιμοποιείται το Easypay, που βρίσκεται μέσα στα καταστήματά της.

Οι αλλαγές αναλυτικά

Αναλυτικότερα, από την 1η Μαρτίου θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες αλλαγές:

  • Λεφτά στο Λεπτό

Η υπηρεσία χρησιμοποιείται σήμερα, παρ΄ ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της, και για την αποστολή μετρητών σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο χωρίς κάρτα τα «σηκώνει» από ΑΤΜ.

Το μηνιαίο όρο της υπηρεσίας, από τις 3.000 ευρώ, θα περιοριστεί στα 500 ευρώ. Από την άλλη, το ημερήσιο όριο παραμένει στα 200 ευρώ.

Η τράπεζα τονίζει ότι η υπηρεσία θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τον ίδιο τον πελάτη, εάν έχει ξεχάσει την χρεωστική του κάρτα και χρειάζεται άμεσα μετρητά.

Με τη μείωση του ορίου, περιορίζεται η δυνατότητα πληρωμών σε τρίτους χωρίς απόδειξη, αλλά και η πιθανότητα κάποιος να πέσει θύμα απάτης, χάνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.


ADVERTISEMENT


  • easypay

Ο λόγος γίνεται για το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών που βρίσκεται σε κάθε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Μέσω αυτού είναι δυνατή η πληρωμή λογαριασμών και η κατάθεση μετρητών σε τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς τη χρήση κάρτας.

Πλέον, για την πραγματοποίηση πιστώσεων θα είναι απαραίτητη η εισαγωγή κάρτας από τον χρήστη του μηχανήματος.

Έτσι, η τράπεζα θα γνωρίζει ποιος χρησιμοποίησε το μηχάνημα για να καταθέσει σε τρίτο χρήματα, διεκυκολύνοντας τις φορολογικές αρχές, σε περίπτωση που θέλουν να ερευνήσουν συναλλαγές.