A- A+
ΕΦΚΑ: Άτυπη παράταση της προθεσμίας πληρωμές των εισφορών ως Δευτέρα -Τρίτη
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο νέας παράτασης στην προθεσμία πληρωμής των νέων ασφαλιστικών εισφορών, καθώς παραμένουν άφαντοι 90.000 ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για 60.000 μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση και περίπου 30.000 μηχανικούς με ενεργό μπλοκάκι το 2015, οι οποίοι απουσιάζουν από τα συστήματα του ΕΦΚΑ.

Η πρώτη παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών λήγει την ερχόμενη Παρασκευή.

Ωστόσο, λόγω του προβλήματος που προαναφέρθηκε, υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο Εργασίας να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία, έως και το τέλος Μαρτίου.

Πλέον αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του ΕΦΚΑ για το αν θα δοθεί παράταση.

Άτυπη παράταση λίγων ημερών

Σε δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Δημήτρης Τσακίρης, διευκρινίζεται ότι «εάν δεν προλάβει κάποιος να πληρώσει αύριο μπορεί να πάει να το κάνει Δευτέρα-Τρίτη, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόστιμο. Αυτή είναι η κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΗΔΗΚΑ δίνει μάχη με το χρόνο ώστε μέχρι αύριο να έχουν αναρτηθεί και τα ειδοποιητήρια που εκκρεμούν.

Ο κ. Τσακίρης πρόσθεσε ότι «με τις ΑΠΔ (Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις) δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα. Έχει ετοιμαστεί και η πλατφόρμα, έχει δοκιμαστεί και από αύριο θα είναι και αυτή σε λειτουργία για να μπορέσουν οι εργοδότες να δηλώσουν τους εργαζόμενους».

Διαβάστε πως να εξοφλήσετε τις εισφορές ανάλογα με την τράπεζα που συνεργάζεστε