A- A+
Να μαζεύουν χάρτινες αποδείξεις προέτρεψε τους πολίτες η υφυπουργός Οικονομικών
Να συλλέγουν χάρτινες αποδείξεις προέτρεψε τους φορολογούμενους η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου. Τι ισχύει για λογαριασμούς ΔΕΗ.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η υφυπουργός Οικονομικών προχώρησε σε αυτήν την προτροπή, ώστε οι πολίτες να αποδείξουν μία συναλλαγή στην περίπτωση που η τράπεζα δε στείλει τα σχετικά στοιχεία στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Αν και σημείωσε ότι δεν είναι υποχρεωτικό, η τοποθέτηση της κυρίας Παπανάτσιου έρχεται σε αντίθεση με το νέο σύστημα κτισίματος του αφορολογήτου ορίου, το οποίο στηρίζεται στις ηλεκτρονικές πληρωμές και στην απαλλαγή των φορολογούμενων από το βραχνά της συλλογής αποδείξεων.

Τι ισχύει με λογαριασμούς ΔΕΗ

Αναφορικά με τα ζευγάρια και τους συνδικαιούχους ενός λογαριασμού, διευκρίνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις επιμερίζεται το εισόδημα για τη συλλογή αποδείξεων.

Επιπλέον, όπως είπε, για τις περιπτώσεις στις οποίες το όνομα δεν ταυτίζεται με τον λογαριασμό παροχής της ΔΕΗ, τότε η πληρωμή του λογαριασμού δεν θα προσμετράται στο «κτίσιμο» του αφορολογήτου.

Θα πρέπει δηλαδή η πληρωμή λογαριασμού να γίνει με κάρτα ή από λογαριασμό καταθέσεων, που ανήκει στο άτομο που όνομα του οποίου είναι η σύμβαση παροχής ρεύματος.

Διαβάστε επίσης

* Σχεδόν ...τα πάντα μετράνε για το κτίσιμο του αφορολόγητου - Χαμένη η μάχη της απόδειξης