A- A+
Παράταση έως 29/2 για την αναδρομική διακοπή ανενεργών μπλοκ - Έως 1.000 ευρώ όφελος
Παράταση στην προθεσμία αναδρομικής διακοπής των ανενεργών μπλοκ παροχής υπηρεσιών έως και το τέλος Φεβρουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως έγινε γνωστό, παρατείνεται κατά 1 μήνα έως και τις 29 Φεβρουαρίου η δυνατότητα διακοπής εργασιών αναδρομικά από τα τέλη του 2010.

Βασική προϋπόθεση είναι να μην έχει «κοπεί» κάποια απόδειξη μετά την ημερομηνία για την οποία αιτείται ο επαγγελματίας τη διακοπή.

Με τον τρόπο αυτό, οι φορολογούμενοι γλυτώνουν το τέλος επιτηδεύματος, που κυμαίνεται σε ετήσια βάση από 650 έως 1.000 ευρώ, για το διάστημα κατά το οποίο το μπλοκ τους ήταν ανενεργό.

Εάν παρέλθει και η νέα προθεσμία, τότε η διακοπή των εργασιών θεωρείται ότι έγινε την ημέρα που υποβάλλεται η σχετική αίτηση, δηλαδή ο φορολογούμενος θα πληρώσει το τέλος για το σύνολο των ετών 2011 - 2015.

Παράδειγμα

Για παράδειγμα, κάποιος που έκοψε την τελευταία του απόδειξη παροχής υπηρεσιών το Νοέμβριο του 2014, μπορεί έως και τις 29/2 να αιτηθεί τη διακοπή των εργασιών του από το Δεκέμβριο του 2014.

Με τον τρόπο αυτό δεν θα πληρώσει το τέλος επιτηδεύματος που αναλογεί στο σύνολο του 2015.

Η σχετική αίτηση υποβάλλεται στον υπάλληλο του τμήματος ή γραφείου της Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ, που βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης.

Πρόκειται για τη δήλωση διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας (έντυπο Μ4).