A- A+
Χρεώθηκαν πρόστιμα για πληρωμές φόρων 1-2/12 παρά την παράταση - Δεν ισχύουν λέει η ΓΓΔΕ
Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε στο Taxis όσους έκαναν χρήση της παράτασης της προθεσμίας πληρωμής ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος, καθώς χρεώθηκαν με προσαυξήσεις.

Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο, που σχετίζεται τόσο με την καθυστέρηση ενημέρωσης του Taxis με τις πληρωμές που γίνονται μέσω τραπέζης, όσο και με την αδυναμία ενημέρωσης του συστήματος για τη νέα προθεσμία πληρωμής φόρων.

Προφανώς όσοι πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ ή φόρο εισοδήματος την 1η και 2η Δεκέμβρη δε θα χρεωθούν με προσαυξήσεις. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΓΔΕ.

Τι λέει το υπουργείο

Όπως αναφέρεται σε αυτήν σχετικά, με την ΠΟΛ 1258/30.11.2015 παρατάθηκαν μέχρι και την 2/12/2015 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. / Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες λήγουν στις 30/11/2015.

Έως την ίδια ημερομηνία παρατάθηκαν και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Λόγω του αυξημένου πλήθους των συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες, η πίστωση των οφειλών πραγματοποιείται σταδιακά, ενώ η πληροφορία για τις σημερινές πληρωμές θα ληφθεί από τις τράπεζες στις 3 Δεκεμβρίου (επόμενη εργάσιμη) και θα πιστωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει η ΓΓΔΕ, «πιθανό ανοιχτό υπόλοιπο δόσης ή εκπρόθεσμο στις επιλογές "Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης" και "Στοιχεία Ρύθμισης" της εφαρμογής "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" στο TAXISnet, δεν θα εμφανίζεται μετά την οριστική πίστωση μιας οφειλής».