A- A+
Ακατάσχετες οι εισπράξεις επιχειρήσεων αν έγιναν με κάρτα - Νέα κίνητρα για «πλαστικό» χρήμα
Ακατάσχετοι θα είναι οι λογαριασμοί των επιχειρήσεων αν οι καταθέσεις προέρχονται από εισπράξεις με αποδοχή καρτών. Έρχεται νομοσχέδιο στη Βουλή.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στη Βουλή, θα θεσμοθετηθούν ειδικά κίνητρα για όσους επαγγελματίες και επιχειρήσεις αποδέχονται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Το νέο κίνητρο που θα δοθεί αφορά τη δημιουργία ακατάσχετου για χρέη προς ιδιώτες, τράπεζες και εφορία, για όλες τις εισπράξεις που γίνονται με πλαστικό χρήμα.

Οι λογαριασμοί όψεως

Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που πιστώνονται στους λογαριασμούς όψεως ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, μετά από συναλλαγή με κάρτα, δεν θα μπορούν να κατασχεθούν από κανένα.

«Για επιχειρηματίες που θα διενεργούν τις συναλλαγές μέσω των καρτών τα χρήματα που θα εισέρχονται σε συγκεκριμένο λογαριασμό θα είναι ακατάσχετα για χρέη προς τράπεζες και εφορία» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Επιπλέον, έκανε λόγο για τη θέσπιση κινήτρων για τους φορολογουμένους που κάνουν χρήση του πλαστικού χρήματος με κληρώσεις δώρων, λοταρίες κ.λπ., καθώς και τη μείωση του κόστους προμήθειας των συσκευών POS και της τραπεζικής προμήθειας.