A- A+
Τα προβλήματα ρευστότητας ξεκίνησαν - Πάει πίσω η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων
Πάνω από 10 ημέρες θα καθυστερήσει η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, λόγω των σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει το Δημόσιο.

Όπως ανακοινώθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η καταβολή των επιδομάτων που αφορούν το α΄ τρίμηνο θα καταβληθούν κατά πάσα πιθανότητα στις 8 Απριλίου έναντι 27 Μαρτίου που ήταν προγραμματισμένο.

Μάλιστα, η νέα ημερομηνία είναι κατά 2 ημέρες αργότερα σε σχέση με την πρώτη ανακοίνωση από τον ΟΓΑ, ο οποίος είχε προαναγγήλει την καταβολή των επιδομάτων στις 6 Απριλίου.

«Πουλάνε» τρέλα

Τα επιδόματα αυτά δικαιούνται 700.000 οικογένειες και ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η υπουργός παρά την καθυστέρηση στην καταβολή τους «πουλάει» στους δικαιούχους το γεγονός ότι θα τα λάβουν νωρίτερα από πέρυσι.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «οι περίπου 700.000 δικαιούχοι φέτος θα πληρωθούν το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου, ώστε το φετινό Πάσχα να δωρίσουν στα παιδιά τους λίγη από την ελπίδα που όλοι έχουμε ανάγκη, παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες για τη χώρα και τους κατοίκους της»

Επιπλέον, αναφέρεται πως «μετά από συνάντησή της με τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξ. Βεργίνη, έδωσε οδηγίες στις υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε ένα ποσό περίπου 25 εκατομμυρίων από τις λεγόμενες «τροποποιητικές δηλώσεις» των δικαιούχων περασμένων ετών, να πληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 10 Μαρτίου του 2015».

Αυτό θα πει συντονισμός...