A- A+
Άμεσα διαθέσιμο το e-παράβολο μετά την πληρωμή του - Η διαδικασία
Αμεσα διαθέσιμη (e-Παράβολο on-line) μετά την πληρωμή του είναι η υπηρεσία του ηλεκτρονικού παραβόλου. Ποιες τράπεζες υποστηρίζουν τη διαδικασία. Ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ.

Η υπηρεσία του ηλεκτρονικού παραβόλου «e-παράβολο» του Υπουργείου Οικονομικών ξεπέρασε τα 1.200.000 e-παράβολα σε δέκα μήνες παραγωγικής λειτουργίας.

Άμεσα διαθέσιμα

Τα ηλεκτρονικά παράβολα είναι πλέον διαθέσιμα για άμεση χρήση την ίδια στιγμή αμέσως μετά την πληρωμή του από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Οι τράπεζες ΑLPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ υποστηρίζουν την άμεση (on-line) πληρωμή του παραβόλου οπότε ο συναλλασσόμενος μπορεί άμεσα να αξιοποιήσει το e-παράβολο στον φορέα για τον οποίο έχει εκδοθεί.

Η άμεση (on-line) πληρωμή έχει ξεκινήσει από τις 5 Νοεμβρίου 2014 και έχουν ήδη πληρωθεί πάνω από 30.000 ηλεκτρονικά παράβολα.

Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται το πλήθος των e-παραβόλων και τα ποσά πληρωμών ανά μήνα όπου φαίνεται ότι κατά μέσο όρο πλέον εκδίδονται περί τα 150.000 ηλεκτρονικά παράβολα ανά μήνα και ότι το μέσο ύψος των πληρωμών μέσω της υπηρεσίας ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ.

Η διαδικασία έκδοσης

H διαδικασία του ηλεκτρονικού Παραβόλου περιλαμβάνει:

1. Δημιουργία Παραβόλου

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει την σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο.

Στη συνέχεια θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στον φορέα. (Οδηγίες Δημιουργίας e-Παραβόλου)

2. Πληρωμή Παραβόλου

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e-Παραβόλου στις τράπεζες που προαναφέραμε ή με την χρήση Πιστωτικής ή Χρεωστικής κάρτας μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ.

3. Κατάθεση Παραβόλου στον Φορέα

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει-χρησιμοποιήσει το e-Παράβολο στον φορέα για τον οποίο το έχει εκδώσει.

Στη συνέχεια, ο υπάλληλος του φορέα, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-Παραβόλου μέσω της εφαρμογής.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληρώσουν τα e-παράβολα με την χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας.