A- A+
Μειώσεις του ΕΝΦΙΑ από του χρόνου υπόσχεται το ΥΠΟΙΚ - Νέες βελτιώσεις
Μείωση του φόρου που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από το 2015 υπόσχεται το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ζητά την κατανόηση των πολιτών για τα λάθη που έγιναν έως τώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικά ανακοίνωση, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η σαφής επιδίωξη να μοιραστεί το ίδιο βάρος σε περισσότερους φορολογούμενους είναι τα δύο βασικά στοιχεία του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μία φορολογική αλλαγή τεράστιας έκτασης, στην πρώτη της εφαρμογή, παρουσίασε λάθη και στρεβλώσεις που αποκαταστάθηκαν.

Μείωση 20%

«Πρέπει ωστόσο να κρατήσουμε ότι έχουμε πλέον ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής της ακίνητης περιουσίας που δεν υπήρχε. Σημειώνεται πάντως ότι με τον ΕΝΦΙΑ η επιβάρυνση στα αστικά, ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε σύγκριση με το ΕΕΤΑ του 2013 έχει μειωθεί μέσο όρο κατά 20%» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Τέλος, επισημαίνεται πως είναι βέβαιο ότι μετά την πρώτη εφαρμογή και επαναξιολόγηση θα υπάρξουν νέες βελτιώσεις.

«Η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων χωρίς να διακυβεύεται η δημοσιονομική ισορροπία, σε συνδυασμό με την επίτευξη φορολογικής συνέπειας αλλά και θετικών ρυθμών ανάπτυξης, αποτελεί άλλωστε στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

* Οδηγός επιβίωσης για τον ΕΝΦΙΑ - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μετά τις αλλαγές