A- A+
Δόθηκε παράταση έως τις 25/7 για την αναδρομική διακοπή δραστηριότητας
Παράταση έως τις 25 Ιουλίου για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, πέραν του έτους, η οποία έληγε στις 20 Ιουνίου 2014, έδωσε τελικά το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι μπορούν να προχωρήσουν σε αναδρομική κατάργησή του με τη νέα απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν, για τη διακοπή των εργασιών τους, να υποβάλουν στον υπάλληλο του τμήματος ή γραφείου της Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της ΔΟΥ, τη δήλωση διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Τα πρόστιμα

Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται ανέξοδα έως και τις 25/7. Μέχρι τότε θα μπορεί να διακοπεί αναδρομικά η δραστηριότητα από το τέλος του 2011.

Μετά από αυτήν την ημερομηνία, εάν γίνει η σχετική δήλωση θα θεωρηθεί πως η διακοπή των εργασιών έγινε κατά την ημέρα υποβολής της δήλωσης (π.χ. 28 Ιουλίου 2014).

Έτσι, θα πρέπει να υποβάλλουν για το διάστημα 31/12/2011 έως 25/7/2014 όλες τις φορολογικές δηλώσεις και να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους και εισφορές.