A- A+
Τον Ιούλιο ξεκινά η αποστολή των εκκαθαριστικών του νέου φόρου ακινήτων
Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών.

Με δεδομένο ότι η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων Ε9 θα γίνει στις 30 Ιουνίου αντί για τις 18 Ιουνίου που ήταν η αρχική προθεσμία, το υπουργείο Οικονομικών θα καθυστερήσει για λίγες εβδομάδες την αποστολή των εκκαθαριστικών.

Προς την απόφαση αυτή συνηγορούν επίσης και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο TAXIS και σχετίζονται με τον μεγάλο αριθμό φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει αποφασιστεί η παράταση της ημερομηνίας εκκαθάρισης των δηλώσεων ακινήτων (Ε9), συνεπώς και της έναρξης της διαδικασίας αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρωμής του φόρου.

Παράταση δηλώσεων

Εν τω μεταξύ, ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται και η απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, οι ημερομηνίες πληρωμής του φόρου, εφάπαξ ή σε δόσεις, δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο του φόρου με έκπτωση 1,50% ή η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθούν έως και το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία δόση έως το τέλος Νοεμβρίου.