A- A+
Σε κυκλοφορία στις 23/9 το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ - Ενημέρωση ΕΚΤ σε ΜΜΕ
Ενημερωτικά φυλλάδια και κάρτες με μεταβαλλόμενες εικόνες που παρουσιάζουν το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ, θα στείλει η ΕΚΤ σε 3 εκατ. καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλη την ευρωζώνη.

Πρόκειται για μία διαδικασία που εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ στις 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο παροτρύνει τα καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα επεξεργασίας τραπεζογραμματίων και οι συσκευές εξακρίβωσης της γνησιότητας τραπεζογραμματίων που διαθέτουν έχουν προσαρμοστεί ώστε να δέχονται το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ.

Θέμα ασφαλείας

Το τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο υπενθυμίζει στους φορείς που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ, καθώς και τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους ώστε να δέχεται το νέο τραπεζογραμμάτιο.

Τους υπενθυμίζει επίσης ότι η γνησιότητα των τραπεζογραμματίων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).

Εκστρατεία ενημέρωσης

Ο Ton Roos, επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζογραμματίων, δήλωσε ότι «διεξάγουμε αυτή την ευρείας κλίμακας εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες θα φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ με σκοπό την προετοιμασία για το νέο τραπεζογραμμάτιο».

Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε σήμερα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ.

Αν επιθυμείτε να παραγγείλετε επιπλέον αντίτυπα του ενημερωτικού φυλλαδίου, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο www.nea-trapezogrammatia-euro.eu.