A- A+
Τι συναλλαγές θα μπορούν να κάνουν με το κινητό Vodafone οι κάτοχοι καρτών Visa στην Ολλανδία
Με γοργούς ρυθμούς διαδίδεται στην Ευρώπη η νέα τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές με χρήση του κινητού τους και χρέωση της κάρτας τους.

Η Vodafone και η Visa λάνσαραν πρόσφατα την υπηρεσία Vodafone Wallet και Visa SmartPass στην Ολλανδία, σε συνέχεια των αντίστοιχων λανσαρισμάτων σε Ελλάδα, Ισπανία και Γερμανία.

Η SmartPass είναι η πρώτη υπηρεσία που προσφέρει στους καταναλωτές της Ολλανδίας την ευκαιρία να πραγματοποιούν εύκολες και ασφαλείς ανέπαφες πληρωμές με τη χρήση του κινητού τους.

Ανέπαφες πληρωμές

Η υπηρεσία θα λειτουργήσει σε οποιοδήποτε τερματικό ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη που φέρει το λογότυπο V PAY. Οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν επίσης να μεταφέρουν χρήματα σε άλλους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν την υπηρεσία SmartPass.

Η υπηρεσία πληρωμών Vodafone SmartPass έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Visa και βασίζεται σε μια προπληρωμένη λύση Visa.

Για συναλλαγές κάτω των 25€, οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν εύκολα αγγίζοντας απλά το κινητό τους τηλέφωνο στο τερματικό ανέπαφων συναλλαγών με το λογότυπο V PAY.

Για συναλλαγές άνω των 25€, ο χρήστης θα κληθεί να εισάγει έναν κωδικό πρόσβασης για να επιβεβαιώσει την αγορά του.

Οι συσκευές κινητών

Οι πελάτες της Vodafone χρησιμοποιώντας μια συμβατή συσκευή με τεχνολογία NFC, πιστοποιημένη για την υπηρεσία SmartPass, θα μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία μέσω μιας εύκολης διαδικασίας στο κατάστημα.

Οι πελάτες που δεν διαθέτουν NFC συσκευή μπορούν να χρησιμοποιούν μια ανέπαφη microtag Visa (NFC αυτοκόλλητο) στη συσκευή τους, η οποία θα επιτρέπει τη χρήση της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία SmartPass περιλαμβάνει επίσης μια V PAY κάρτα με την οποία θα μπορούν να πραγματοποιούνται συναλλαγές σε καταστήματα που δεν διαθέτουν ακόμα το απαραίτητο τερματικό ανέπαφων συναλλαγών.

Η Vodafone σχεδιάζει να επεκτείνει σημαντικά την υπηρεσία Vodafone Wallet στο μέλλον, ώστε να περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως εισιτήρια για μέσα μαζικής μεταφοράς, ηλεκτρονικά εισιτήρια, «κλειδιά» ανέπαφων συναλλαγών (όπως για παράδειγμα κλειδιά για ένα γραφείο ή δωμάτιο ξενοδοχείου) και πολλά άλλα.

Οι υπηρεσίες SmartPass και Vodafone Wallet θα λανσαριστούν στη Μεγάλη Βρετανία αργότερα αυτή τη χρονιά.