A- A+
Alpha Bank: Ψώνια στα μαγαζιά με smart phone - Βίντεο
Τη νέα υπηρεσία «Tap ‘n Pay» που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πραγματοποιούν πληρωμές με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου, παρουσίασαν την Τετάρτη Alpha Bank και Vodafone.

Πρόκειται για το πρώτο «κινητό πορτοφόλι» που λανσάρεται στην ελληνική αγορά, το οποίο με τη χρήση της τεχνολογίας των ανέπαφων πληρωμών δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες smart phones να ολοκληρώνουν μία πληρωμή στη στιγμή, χωρίς να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους.

Η νέα μέθοδος πληρωμών θα είναι διαθέσιμη σε πρώτη φάση με συγκεκριμένους τύπους smart phones και σταδιακά θα αναπτυχθεί για περισσότερες συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία Near Field Communication (NFC).

Πώς λειτουργεί

Για την ολοκλήρωση μίας συναλλαγής ο χρήσης πρέπει να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού υποδοχής καρτών (POS) με το σήμα contactless, σε απόσταση περίπου 5 εκατοστών, και η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου με ασφάλεια.

Δεν απαιτείται ούτε η υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ούτε η εισαγωγή του PIN εάν πρόκειται για συναλλαγές μικρότερες των 25 ευρώ.

Για μεγαλύτερης αξίας πληρωμές θα ζητηθεί το PIN. Σημειώνεται ότι οι χρήστες που επιθυμούν να πληκτρολογούν το PIN και για τις συναλλαγές κάτω των 25 ευρώ, μπορούν να ενεργοποιήσουν το συγκεκριμένη δικλίδα ασφαλείας.

Πιλοτική λειτουργία

To Tap ΄n Pay παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε πιλοτική λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας επιλεγμένοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να “γνωρίσουν” την εφαρμογή και όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού σταδίου, το Tap ΄n Pay θα λειτουργεί στις συσκευές Samsung Galaxy Mini 2 και Samsung Galaxy S3.

Σημειώνεται ότι για να λειτουργήσει η υπηρεσία, είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικής Vodafone SIM κάρτας κινητού τηλεφώνου, στην οποία αποθηκεύεται η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa.

Η εφαρμογή Tap ´n Pay επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών, με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με την χρεωστική κάρτα, στις επιχειρήσεις που φέρουν τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες (contactless readers).

Δείτε πώς λειτουργεί η υπηρεσία σε video