A- A+
Μέχρι τις 5 το απόγευμα η πληρωμή των τελών ΙΧ μέσω του e-banking - Τα πρόστιμα
Μεγάλες είναι οι ουρές στις τράπεζες την Τρίτη, τελευταία ημέρα για την εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, με τις πιθανότητες να δοθεί παράταση στην προθεσμία να έχουν λιγοστέψει.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν έχουν εξοφλήσει τα τέλη θα πρέπει να σπεύσουν, καθώς εάν δε δοθεί παράταση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ίσο με το 100% του φόρου.

Δηλαδή τα τέλη για το όχημά τους θα διπλασιαστούν, θα καταστούν ληξιπρόθεσμα και θα αρχίσουν να «τρέχουν» επιβαρύνσεις από τόκους ύψους 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Οι τρόποι πληρωμής

Αναλυτικότερα, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη ΙΧ με τους εξής τρόπους:

1) Μέσω τραπεζικών υποκαταστημάτων: Κανονικά κλείνουν στις 14:30, ωστόσο παραμένουν ανοιχτά κάποια καταστήματα διευρυμένου ωραρίου, τα οποία κλείνουν στις 17:30.

2) Μέσω e-banking - phone banking: Για να είναι βέβαιη η αποστολή της πληρωμής στο Δημόσιο, θα πρέπει να δοθεί η εντολή το αργότερο μέχρι τις 17:00

3) Μέσω portal πληρωμών: Η εντολή θα πρέπει να δοθεί το αργότερο μέχρι τις 17:30

4) Μέσω ΕΛΤΑ: Υπάρχουν καταστήματα με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας

Οι άτοκες δόσεις

Η πληρωμή εκτός από τη χρέωση καταθετικού λογαριασμού και τα μετρητά στην περίπτωση του τραπεζικού γκισέ και των ΕΛΤΑ, μπορεί να γίνει και με την πιστωτική κάρτα, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο όριο.

Οι τράπεζες για μία ακόμη χρονιά δίνουν τη δυνατότητα στους κατόχους των πιστωτικών τους καρτών να επιμερίσουν το σχετικό έξοδο σε έως έξι δόσεις και να μεταθέσουν την πληρωμή είτε της πρώτης δόσης ή του συνόλου του τέλους, εάν επιλεγεί η εφάπαξ πληρωμή του, έως και 1,5 μήνα αργότερα.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες, παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης σε έως και 6 άτοκες δόσεις, εφόσον γίνει χρήση των πιστωτικών τους καρτών. Συγκεκριμένα: