A- A+
Πρόστιμα 7,2 εκατ. ευρώ σε 44 καταθέτες με εμβάσματα στο εξωτερικό – Το νέο σύστημα ελέγχων
Πρόστιμα 7,2 εκατ. ευρώ επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών σε 44 φορολογουμένους που ελέγχθηκαν μετά την αποστολή εμβασμάτων τους σε τράπεζες του εξωτερικού την τριετία 2009 – 2011.

Πρόκειται για ελέγχους που πραγματοποιηθήκαν το τελευταίο δίμηνο και ολοκληρώθηκαν. Στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών θα μπουν το επόμενο διάστημα άλλοι 200 φορολογούμενοι.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μετά το ξέσπασμα της κρίσης καταθέσεις εκτός Ελλάδος, οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις δηλώσεις του εισοδήματός τους.

Ταχύτερες διαδικασίες

Μετά την τελευταία νομοθετική παρέμβαση θα επιταχυνθεί η διαδικασία ελέγχου των συνολικά 24.710 φορολογουμένων, οι οποίοι έστειλαν εμβάσματα ύψους 7 δις. ευρώ σε ξένες τράπεζες.

Παλαιότερα, ο έλεγχος έπρεπε να ήταν τακτικός, ο ελεγκτής δηλαδή έπρεπε να κάνει φύλλο και φτερό κάθε φορολογικό αντικείμενο για κάθε χρήση που ήταν ανοιχτή, καθώς δεν είχε δυνατότητα επανελέγχου της ίδιας χρήσης.

Πλέον, οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ μπορούν να κάνουν προσωρινούς ελέγχους σε φυσικά πρόσωπα για το μερικό προσδιορισμό του εισοδήματός τους.